Kayseri Ekspres Haber
HV
25 NİSAN Perşembe 18:10
Advert Advert Advert

DEVA Büyükşehir Başkan Adayı İbrahim Göz: Ramazan ayı umut ve bereket olsun

GÜNCEL
Giriş Tarihi : 09-03-2024 12:27   Güncelleme : 09-03-2024 12:30
DEVA Büyükşehir Başkan Adayı İbrahim Göz: Ramazan ayı umut ve bereket olsun

DEVA Kayseri Büyükşehir Belediye Başkan Adayı İbrahim Göz: 

“Ekonomik sorunlarla girilen Ramazan ayı umut ve bereket olsun”

Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi Kayseri Büyükşehir Belediye Başkan Adayı İbrahim Göz, “11 ayın sultanı Ramazan ayına pazartesi günü ilk oruçlarımızı tutarak girmiş olacağız. İnsanlarımızın ekonomik dar boğazda bulunduğu, Müslüman coğrafyasında kan ve gözyaşının olduğu bu süreçte Ramazan ayının o manevi iklimi bütün insanlığa umut ve bereket olacağına inanıyoruz” dedi. 

DEVA Büyükşehir Belediye Başkan Adayı İbrahim Göz, Ramazan ayının başlıyor olması nedeniyle bir açıklama yaptı. Ramazan ayına vatandaşların büyük ekonomik kriz altında girdiğini anımsatan Göz, “Ramazan ayı dinimizin gereği oruç ibadetinin yerine getirildiği ve Allah katında mükafatının büyük olduğu oruç ve bu aydaki diğer ibadetlerimizin kabul olmasını diliyorum. Ramazan ayının vatandaşlarımız başta olmak üzere bütün Müslüman alemine hayırlar getirmesini diliyoruz. 

Maalesef ülkemizi yönetenlerin yanlış politikaları nedeniyle ciddi bir ekonomik kriz yaşayan insanlarımız, Ramazan ayına girerken geçmişte alabildiği Ramazana özel alış verişlerini yapamıyor. Bu konuda ciddi dert yanıyorlar. Sıkıntı oldukça büyük. İnsanlarımıza geçinebilecekleri, ailesinin ihtiyaçlarını karşılayabilecekleri ortam sunmak ülke yöneticilerinin görevidir. Ancak sorun oldukça büyük. 

Yine Müslüman coğrafyasına baktığımızda Doğu Türkistan’da Filistin’de kan ve gözyaşı var. Zulümler, baskılar ve yapılan işkencelerin yanı sıra her gün sivil halkı üzerine bomba yağdırıldığı bir süreç yaşıyoruz. Ramazan ayının bu anlamda gerek vatandaşlarımız için gerekse İslam Alemi için hayırlara vesile olmasını, umut, bereket, birlik ve beraberliğin en üst seviyeye çıktığı bir zaman dilimi olmasını diliyoruz. 

Sahip olduğu manevi iklim ile on bir ayın sultanı ve bereket ayı Ramazanın insanlar arasındaki iyiliği, hoşgörüyü, kardeşliği, birliği ve beraberliği, yardımlaşma ve dayanışma duygularını yoğunlaştığına şahit oluyoruz ve bu dönemde bunlara daha çok ihtiyacımız olduğunu söyleyen Göz, şu ifadelere yer verdi;

“Başı rahmet, ortası mağfiret, sonu cehennem azabından kurtuluş olan Ramazan ayına bir kez daha kavuşmanın sevincini yaşamaktayız. Oruç, ibadet ve sabır ayı Ramazan, rahmet ve mağfiret kapılarının açıldığı, yardımlaşmanın arttığı bir aydır. İçerisinde bin aydan daha hayırlı Kadir Gecesi’ni bulunduran bu mübarek ayın Ülkemiz ve tüm İslam Âlemine hayırlara vesile olmasını dilerim.”

Başkan Adayı Göz, Ramazan ayı öncesinde çarşı pazarda da vatandaşları dinledi. Yaşadıkları sıkıntılara bizzat onların anlatımları ile şahit oldu.

AdminAdmin

YORUMLAR