Kayseri Ekspres Haber
HV
24 NİSAN Çarşamba 09:06
Advert Advert

HALİL SEVERCAN CAMİAYA ÇAĞRI YAPTI

GÜNCEL
Giriş Tarihi : 24-03-2023 17:16   Güncelleme : 24-03-2023 17:22
HALİL SEVERCAN CAMİAYA ÇAĞRI YAPTI
 

Kayseri Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Kurucu Genel Başkanı ve Türkiye Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonun eski Genel Başkan Yardımcılarından birisi olarak günümüzde geldiğimiz noktada Amatör Spor Kulüpleri Federasyonlarının asli amacından uzaklaşıp birilerine koltuk değneği olduğunu görüp üzülmekteyim.

Amatör spor kulüpleri Federasyonu Kurucu Başkanı ve 17 yıl başkanlığını yapmış bir spor adamı olarak bizim zamanımızda Amatör spor kulüpleri Federasyonları kulüplere maddi ve manevi bir çok konuda yardımcı olup, kulüplerimizden aidat bile almazken bugün kulüpler ASKF ye ve konfederasyona her işlemde para ödemek durumunda bırakılmışlardır.

Öte yandan Rıza Sümer’in kurucu Genel Başkanlığında Türkiye Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu 1980-1995 yılları arasında bir çok konuda haklar elde etmiş , tabir caizse Amatör Kulüplere altın çağını yaşatmıştır.

Rıza Sümer’in görevi bırakmasını müteakip göreve gelen Konfederasyon Genel Başkanlarından Hüdaverdi Talay’ın dışındakiler federasyonu basamak yapıp bir yerlere gelmek için çalışmışlar kimileri Futbol Federasyonu Yönetim Kuruluna girmişler , kimisi Genel Müdürlüğe yükselmiş kimilerinin havalarından yanlarına varılmaz olmuştur.

Konfederasyon Genel Başkanı olarak , Amatörler Kontenjanından Futbol Federasyonu Yönetimine giren Başkanlar Konfederasyondaki görevlerini bırakmamış TASKK Genel Başkanı sıfatı ile Futbol Federasyonu Yönetim Kurulunda yerlerini almışlardır.

Şimdi soruyorum T.A.S.K.K Genel Başkanı Futbol Federasyonundan amatörler için ne isteyecek ne alabilecektir. İstediğini değil Yönetimin verdiğiyle yetinip kendi yerini sağlama alabilmek adına haklı olduğu konularda dahi sesini yükseltemeyecektir.

Olması gereken Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulunun diğer üyelerinin kulüplerindeki görevlerinden istifa edip yönetime girdikleri gibi T.A.S.K.K genel Başkanının da genel Başkanlıktan istifa etmesi, Genel Başkanlığı bırakmadığı takdirde de Futbol Federasyonu Yönetiminden affını istemesi gerekir.

İleride yapılacak olası TFF Genel Kurulu Seçimlerinde de Konfederasyonu temsilen bir başka amatör yönetici TFF yönetimine girmeli ; yönetime girdikten sonra da sonuna kadar amatörlerin hakkını savunmalıdır.

Konfederasyon Genel Başkanı da taş gibi yerinde durup Amatörlerin kendisinden önce bin bir zorluklarla kazandığı haklarını sonuna kadar savunup yeni haklar elde edebilmek için çalışmalıdır.

Diğer yandan Türkiye Futbol Federasyonu Kayseri Bölge Müdürlüğünde Federasyonun maaşlı elamanı olarak göreve getirilen Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı da derhal A.S.K.Federasyonu Başkanlığından istifa ederek yerini federasyonun hakkını her platformda en önce de Futbol Federasyonu Bölge Müdürlüğü katında arayacak bir başka pür amatör arkadaşına bırakmalıdır. Yok şayet ASKF Başkanlığını bırakmam derse TFF nin maaşlı elamanı olmaktan vazgeçecek üstlendiği göreve tarafsız birisi getirilecektir.

Sonuç olarak Türk Sporuna Özellikle Türk Futboluna bir ömür vermiş ‘’ kulüp kurmuş, spor tesislerinin yapılabilmesi için gayret etmiş, Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu kurmuş, İlinde TFF Futbol Federasyonu Bölge Müdürlüğü kurulması için çalışmış. Kayseri de Bölge Müdürlüğü Kurulması kararı ile birlikte Müdürlüğün Kurucu Bölge Müdürlüğüne getirilmiş ve mevcut Bölge Müdürlüğünün binasının alınıp , tefriş edilmesinde ; görev yapacak memurların seçiminde ve eğitilmelerinde katkıları olmuş,’’ son olarak da günümüzün en salgın hastalıklarının başında gelen VEFASIZLIĞA karşı kurulan Spor Adamları Derneğinin 11 yıldır Başkanlığını yerine getirerek Yönetimde ki arkadaşlarının ve Büyük Şehir Belediye Başkanlarının katkılarıyla spor adamlarını düzenlediği vefa gecelerinde bir araya getirip, yüzlerce spor adamını vefa plaketi ile onurlandıran, ömrü vefa ettikçe de Vefakarlığın öncüsü olmaya devam etmek isteyen 76 yaşına gelmiş b ir spor adamı olarak AMATÖRLERİN HAYRINA OLACAK BU DEĞİŞİMİN BİR AN ÖNCE YERİNE GETİRİLMESİNİ AMATÖR KULÜPLER ADINA BEKLİYORUM.

24.03.2023

Halil Severcan

 
AdminAdmin

YORUMLAR