Kayseri Ekspres Haber
HV
25 NİSAN Perşembe 02:40
Advert Advert Advert

Haklar Kullanılarak Anlam Kazanır

GÜNCEL
Giriş Tarihi : 31-01-2023 10:29
Haklar Kullanılarak Anlam Kazanır

 

 

MAZLUMDER Kayseri Şubesi insan hakları 6. semineri 28 Ocak Cumartesi günü Avukat Murat Çolak'ın sunumu ile yapıldı.

 

6. seminerin konusu “Hak nedir? Hak arama yolları nelerdir oldu.” Çolak, sunumunda hak kavramının bir kısmı doğuştan kazanılan bir kısmı da yaşanan süreç içerisinde yasalarla, toplumsal değerlerle insana tanınan yetkilerin bütünü olduğunu söyledi.

 

Hakların yaşanmak ve kullanılmakla anlam ve değer kazandığını anlatan Avukat Çolak, kullanılmayan ya da kullanma fırsatı verilmeyen hakkın bir anlam ifade etmediğini dile getirdi. İnsanların haklarını kullanmak ya da kullanma fırsatı bulamadığı haklarını elde etmek için mücadele etmesi gerektiğini bildiren Çolak, bunun için sabırla ve ısrarla çaba sarf etmek gerektiğini söyledi.

 

Vatandaş olarak hakları elde etmek için dilekçe vermek (Cimer, ombudsmanlık ya da ilgili kurumların yetkili makamları) şikayetçi olmak (Sosyal medya ya da yazılı, görsel basın yoluyla duyurmak) ve diğer birçok yollar olduğunu söyleyen Çolak, bunun için de sabırla mücadele etmek gerektiğini dile getirdi.

 

Türkiye insanımızın hakları ve görevleri ile ilgili hukuk bilgisi konusunda yeterince duyarlı olmayan kişiler olduğunu bildiren Çolak, bunun bir eksiklik olduğunu da dile getirdi.

 

Meraklı bir katılımcı grubuna sunumda bulunan Çolak, sorulan birbirinden değerli sorulara da içtenlikle cevaplar verdi

 

Sunuculuğunu Adnan Evsen’in yaptığı insan hakları seminerlerinin önemli bir hizmet olduğunu söyleyen Avukat Çolak, MAZLUMDER yöneticilerine ve katılımcılara teşekkür etti.

AdminAdmin

YORUMLAR