Kayseri Ekspres Haber
HV
24 NİSAN Çarşamba 12:06
Advert Advert

MALKOÇ SİVİL KURUMLARLA BULUŞTU

GÜNCEL
Giriş Tarihi : 10-05-2023 12:09
MALKOÇ SİVİL KURUMLARLA BULUŞTU

Kamu Denetçiliği kurumu başkanı Av. Şeref Malkoç Kayseri’yi ziyaret ederek sivil kurumlarla bir araya geldi. Bilgilenme ve istişare amaçlı buluşmaya sivil kurumların ilgisi oldukça yoğun oldu.

Kocasinan Belediyesi meclis salonunda, çoğunluğunu Gönüllü kuruluşlara bağlı sivil toplum temsilcisinin katıldığı toplantıda konuşan Malkoç, Kamu Denetçiliğinin Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin kararı ile kurulan bir kurum olduğunu söyledi. Kurumun amacının Kamu hizmetlerinin işleyişinde meydana gelen aksamalar, bunun düzeltilmesi için yapılması gerekenler, bu yanlışlardan doğan mağduriyetler ile mağdur olanların şikayetlerini dikkate alınarak uyarı ve düzeltilmesi talebinin Kurumu’nun görevleri arasında olduğunu bildiren Malkoç, ülkemizde henüz bu konuda beklenen ilgi ve gelişmenin olmadığını bildirdi.

Kamu denetçiliğine sivil kurumların müracaatçının önemli olduğunu bildiren Malkoç, Kayseri’yi ziyaret amaçlarınında hem kurumun işleyişi hakkında bilgiler verme, hem de sivil kurumlara bu konuda istişarelerde bulunmak olduğunu bildirdi. Malkoç Kamu Denetçiliği Kurumu başkanı olarak daha önce de Kayseri’ye geldiğini bildirerek, Kayseri’de sivil toplumun kendilerine gösterdiği ilgiden çok memnun kaldıklarını söyledi.

Ülkemizdeki 81 ilin tamamını ziyaret ederek sivil kurumlarla bir araya geldiklerini bildiren Malkoç, davet edilmeleri halinde daha sık olarak Kayseri’ye gelmek istediklerini bildirdi.  

Toplantıya katılan çok sayıda sivil toplum temsilcisinin sorularını izahatlı cevaplar veren Malkoç, Sivil kurumların kamu hizmetlerinde görülen yanlış uygulamalardan kaynaklanan mağduriyetlerin medeni ölçüler içinde kendilerine bildirilmesi durumunda, uyarı görevini yaparak düzeltilmesini talep etmekten asla vazgeçmeyeceklerini bildirdi.

Çok verimli geçen toplantının son bölümünde Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç ve önceki dönem Enerji Bakanı Taner Yıldız da toplantıya katılarak katılımcıları selamladılar, Malkoç’a hoşgeldin dediler

Kayseri Gönüllü Kuruluşlar başkanı Ahmet Taş, Toplantıya katılım ve verdiği bilgiler için Şeref Malkoç’a teşekkür ettiler. Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Bakan Taner Yıldız ve Milletvekili adayı Hüseyin Okandan ve katılımcılara, salonu hazırlayan Kocasinan belediyesine teşekkür ettiğini bildirdi.     

AdminAdmin

YORUMLAR