Kayseri Ekspres Haber
HV
24 NİSAN Çarşamba 20:18
Advert Advert Advert

KAZIM YÜCEL: ESNAF DERTLİ, GEÇİM SIKINTISI ÇEKİYOR

GÜNCEL
Giriş Tarihi : 25-01-2024 17:55
KAZIM YÜCEL: ESNAF DERTLİ, GEÇİM SIKINTISI ÇEKİYOR

GALERİCİ ESNAFI ARTIK NEFES ALAMAZ OLMUŞ

İKİNCİ EL OTO PAZARINDA YAPRAK KIPIRDAMIYOR

ESNAF DERTLİ, GEÇİM SIKINTISI ÇEKİYOR

İYİ PARTİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI KAZIM YÜCEL OTO GALERİ SİTESİNİ ZİYARET ETTİ

İyi Parti Kayseri Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Kazım Yücel, "AKP iktidarının çürümüş politikaları nedeniyle hiçbir vatandaşımız artık nefes alamaz oldu. AKP hükümeti yaşattığı sorunlar nedeniyle ikinci el oto satışı yapan galerici kardeşlerimizi de ölüme terk etti. Önüne gelen herkes araç alıp satınca, vergisini, kirasını, elektriğini, doğalgazını, su gibi giderlerini ödeyerek ticaret yapmaya çalışan esnaf yok olmak üzere. İyi Partili isimler iş başına geldiğinde esnafımız hak ettiği ortamlarda ticaretlerine kavuşacak" dedi.

GALERİCİLERİ ZİYARET ETTİ

İyi Parti Kayseri Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Kazım Yücel, esnafın ve vatandaşın dertleri ile dertlenmeye devam ediyor. Yücel bu kez Kocasinan Belediye Başkan Adayı Yurdaer Şahin ile birlikte Anadolu Oto Galericiler Sitesi'ne bir ziyaret gerçekleştirdi. Galericiler Sitesi Başkanı Metin Tuzcuoğlu ile görüşen İyi Partili adaylar daha sonra da esnafı da ziyaret ettiler.

BEŞLİ ÇETENİN BORCUNU BİR GECEDE SİLDİLER

Ziyaret sırasında konuşan esnaflar, "İş yok, güç yok. Küçük esnaf bitti. Ama kendilerine gelince Cengiz Holding'in bir gecede 300 kusür milyar vergi borcunu siler. Bana gelince de üstümüze binmeye devam eder. Beşli çetenin bir gecede milyar milyar borcunu siliyorlar, sildikleri borcu da bize bindiriyorlar. Bize yazık günah değil mi?  Ben de vatan, millet aşığıyım. Sen elini taşın altına koy, ben kafamı koyayım.  Amma bu iktidar insan değilmiş! " dediler.

GALERİCİ DIŞINDA KİMSE İKİNCİ BİR ARACI SATAMASIN

Kendi yaşadıkları sıkıntıları da anlatan galericiler, "Biz sitemizde hizmet vermeye çalışıyoruz. Burada ya dükkan alıyoruz ya da dükkan kiralıyoruz. Sonra esnaf olunca vergimizi veriyoruz, elektrik faturası, su faturası, ısınma bedeli, yemek masrafları gibi giderleri karşılamaya çalışıyoruz. Ama şuradan polisi, doktoru, sağlık memuru, öğretmeni, adliye çalışanı geliyor hiçbir gideri olmadan araç alıp satıyor. Eyvallah insanlar kendi araçlarını alıp satsın ama işi ticarete dökene sert bir şekilde dur demek lazım. Eşinin, dostunun üzerine araç alıp satıyor hem de bizden çok satıyor. Vergi dışında adamların bir gideri yok ki. Sonra da bizim adımız çıkıyor. Buna bir dur denmesi lazım. Nasıl ki eczacı dışında kimse ilaç satamıyor, nasıl ki herkes teknik direktör olamıyor nasıl ki isteyen herkes mimar ya da mühendis olamıyor. Bizim de mesleğimiz bu.  Mesleki yeterlilik belgemiz var da işe yaramıyor ki. Esnaf kaydı olmayan hiç kimse 1 tane araç dışında ikinci bir aracı satamasın. Bizim isteğimiz ve talebimiz bu" dediler.

EMEKLİLERLE DALGA GEÇİYORLAR

Emeklilik maaşlarına yapılan zamlardan dert yanan esnaflar da vardı. Yüzdelik zam yerine,  emeklilerin maaşına seyyanen ve eşit zam yapılması gerektiğini belirten esnaflar, bugüne kadar çalışıp devlete vergi verdiğini ve hayatının son dönemlerini de emeklilik maaşı ile rahat geçirmeyi hayal ettiklerini ancak verilen zamlarla emeklinin aklıyla AKP iktidarının dalga geçtiğini belirttiler. Emekliler, "Maaşınız 10 Bin TL olacak dediler, hesabımıza  yatan para 8500 TL. Emekli ile dalga geçiyorlar.  Bizim  oyumuzla ordasın. Sana o çok zam yaptığın memur oy vermedi ki!  Bizimle dalga geçtiler. Biz hakkımızı helal etmiyoruz.  Memura 8 Bin TL seyyanen veriyorsanız emekliye de 3 bin TL seyyanen ver de emeklinin gönlünü al.  Memurun maaşına 16 Bin TL zam geliyor emeklinin maaşının toplamı 10 Bin TL. Allah'tan da bunlar artık korkmuyor" dediler.

ESNAF ARTIK NEFES ALAMIYOR

Galerici esnafının dertlerini dinleyen İyi Parti Kayseri Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Kazım Yücel, "Bildiğimiz konuları bizzat yerinde dinledik ve bir kez daha sorunlara şahit olduk. Galericiler,  yetkisiz satış yapanlarla rekabet edemez duruma gelmiş. Artık nefes alamıyorlar. Dükkanının kirasını mı ödesin, elektriği mi ödesin, su faturasına mı yetişsin, valla durumlar içler acısı. Hatta bu soğuklarda bir kaç kazak giyip oturan esnafa denk geldik. Adam ne yapsın ısınma bedelini nasıl ödesin. AKP'nin çürümüş politikaları nedeniyle küçük esnaf bitmiş durumda ve kimse de onların derdini dinlemiyor.  Bu galericilerin bulunduğu sitenin dolup taşması gerekir aslında. Ama esnafı o kadar zorluyorlar ki her gün bir esnaf yerini boşaltmak zorunda kalıyor. Yarın bir gün bu esnaf da dükkanı bırakıp el altından araç satmaya başlayacak. Bunu mu istiyorlar? Milyonlarca para kaybı mı yaşasın ülkemiz. Yazık çok yazık" diyerek sözlerini bitirdi.

AdminAdmin

YORUMLAR