Kayseri Ekspres Haber
HV
25 NİSAN Perşembe 22:48
Advert Advert Advert

VELİLER DİKKAT! ŞEKERLE UYUŞTURUCU SATILDIĞI HABERLERİ GERÇEĞİ YANSITMIYOR!

GÜNCEL
Giriş Tarihi : 02-11-2023 15:04   Güncelleme : 02-11-2023 15:53
VELİLER DİKKAT! ŞEKERLE UYUŞTURUCU SATILDIĞI HABERLERİ GERÇEĞİ YANSITMIYOR!

 

Bir çok ilden sonra Kayseri’de de şehir efsanesine dönüşen bir şekerleme “Ş..Karışık Aramalı Şekerleme” ibaresi adı altında okul çevrelerinde uyuşturucu satıldığı iddiaları yalanlandı. Kayseri Polisi olayın gerçeği yansıtmadığını velilerin bu tür paylaşımlara itibar etmemeleri gerektiğini duyurdu.

Antalya’da bazı velilerin, üzerinde, "Ş… karışık aromalı şekerleme" yazan uyuşturucu paketlerinin okullarda öğrencilere satıldığını WhatsApp gruplarında paylaşması üzerine polis harekete geçmiş ve olayın aydınlatılması için çalışma başlatmıştı. Bu tür ihbar ve çalışmaların velileri yanlış yönlendiğine değinen Antalya Polisi, asılsız olayı WhatsApp grubundan paylaşım yapan velileri de yakın takibe almıştı.
Benzer olayla ilgili Kayseri’de de söylentilerin başlaması üzerine Polis, velileri uyardı. 
Türkiye’nin her hangi bir ilinde böyle bir ürünün yakalanması olmadığı ve haberlerin gerçeği yansıtmadığını kaydeden yetkililer, Kayseri’de okul önlerinde her an polisin bulunduğunu hatırlattı.
 Kayseri’de bu tür hiçbir olaya rastlanılmadığını kaydeden yetkililer, “Bu asılsız haberleri yayan/paylaşanlarla ilgili Halkı Yanıltıcı Bilgiyi Alenen Yayma (TCK m.217) suçundan adli işlem başlatılacağı” bildirdi.

 

HABER Ahmet Şan 

AdminAdmin

YORUMLAR