Kayseri Ekspres Haber
HV
28 MART Perşembe 18:43
Advert Advert Advert

Ticaret Borsası ERVA Spor Okulu Açıldı

GÜNCEL
Giriş Tarihi : 19-01-2024 14:33
Ticaret Borsası ERVA Spor Okulu Açıldı

   Vali Gökmen Çiçek, Erdemlerimizle Varız (ERVA) projesi kapsamında Kayseri Ticaret Borsası tarafından yaptırılan Ticaret Borsası ERVA Spor Okulu’nun açılışına katıldı 

 

Açılışa Vali Gökmen Çiçek’in yanı sıra, Kayseri milletvekilleri Dursun Ataş, Murat Cahid Cıngı, S.Bayar Özsoy, Şaban Çopuroğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Kayseri Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Kurtuluş Karamustafa, Vali Yardımcıları Ömer Tekeş, Adnan Tezcan, ilçe kaymakamları, ilçe belediye başkanları, Ticaret Borsası Başkanı Recep Bağlamış, kamu kurum ve kuruluş temsilcileri, Sivil Toplum Kuruluş temsilcileri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.  

 

Vali Gökmen Çiçek yapmış olduğu konuşmada, “Özellikle buraya atandığımız günden itibaren Büyükşehir Belediye Başkanımızla, STK’larımızla bir araya gelerek, bu şehrin huzurunu bozdurmayacağız, gençlerimizi zehirlemek isteyen hiçbir alçağa fırsat vermeyeceğiz, hiçbir gencimizi sahipsiz bırakmayacağız diye bir söz vermiştik. Bu manada hatta yemin ederek, bu şehirde uyuşturucu sattırmayacağız, satanlara izin vermeyeceğiz dedik. Emniyetimiz, jandarmamız bir önceki yılla karşılaştırdığımızda iki buçuk kat daha fazla yakalama gerçekleştirdi. Polisiye tedbirlerimizi sonuna kadar alacağız.”  dedi.

 

Her gencimizin sporla uğraşmasını istediklerini belirten Vali Gökmen Çiçek, “Her mahallede bir spor okulu açacağız diye yola çıktık. Büyükşehir’in Spor A.Ş’si  ve ilçe belediyelerimizin spor kuruluşlarında inanılmaz profesyonel bir şekilde bu iş yapılıyor. Biz her mahallede ücretsiz, kıyafetlerine kadar temin ederek spor okulları açıp öğrencilerimizin kulüpleşmesini istedik. Şu anda ERVA spor okullarında beş bin lisanslı öğrencimiz var.” diye konuştu.

 

Vali Gökmen Çiçek ayrıca, “Ticaret Odamızın, MÜSİAD’ın ASKON’un, Kayseri Şeker’in Spor Okulları var.  Biz istiyoruz ki, kurumlar bu işe sahip çıksın. Ticaret Borsası Spor Okulu açtığımız 18’inci Spor Okulu. İnşallah buradan çok değerli sporcular yetişecek, velilerimiz de buraya sahip çıksınlar. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum.” dedi.

 

Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç da, Kayseri’nin turizm, sanayi ve ticaret şehri olmasının yanı sıra spor şehri olma konusunda da ilerlediğini kaydederek, ERVA Ticaret Borsası Spor Okulunun açılışında emeği geçenlere teşekkür etti. 

 

Açılışta konuşan Kayseri Ticaret Borsası Başkanı Recep Bağlamış, “Geleceğimiz olan çocuklarımız yeteneklerini keşfederken aynı zamanda dayanışmayı, paylaşmayı ve birlikte mücadele etmeyi de öğrenecekler. Çocuklarımızın sağlıklı, ahlaklı, nitelikli yetişebilmeleri için el birliğiyle ne yapılması gerekiyorsa hep beraber yapmamız lazım.” dedi. 

  
          Konuşmaların ardından Ticaret Borsası ERVA Spor Okulu’nun açılışı, Valimiz Sayın Gökmen Çiçek, milletvekillerimiz ve protokol üyeleri tarafından yapıldı.

 

AdminAdmin

YORUMLAR