Kayseri Ekspres Haber
HV
29 MART Cuma 16:44
Advert Advert Advert

EMEKLİLERDEN AKP MİLLETVEKİLİ HÜLYA NERGİS’E YANIT: “3500 LİRANIN NESİ ÇOK AÇIZ, AÇ”

Cumhuriyet Halk Partisi Kayseri Milletvekili Çetin Arık, Adalet ve Kalkınma Partisi Milletvekili Hülya Nergis’in “Güzelköy’lü amcam ‘emekli maaşları yüksek, yaşlılara daha az verin ‘diyor” paylaşımını sokakta emeklilere sordu. AK Parti Milletvekili’nin paylaşımına tepki gösteren emekliler, “3500 liranın neresi çok, açız aç” şeklinde tepki göstererek, geçinemediklerini dile getirdi.

SİYASET
Giriş Tarihi : 27-09-2022 13:49
EMEKLİLERDEN AKP MİLLETVEKİLİ HÜLYA NERGİS’E YANIT:  “3500 LİRANIN NESİ ÇOK AÇIZ, AÇ”

AK Parti Kayseri Milletvekili Hülya Nergis’in sosyal medyadan yaptığı “Güzelköy’lü amcam ‘emekli maaşları yüksek, yaşlılara daha az verin ‘diyor” şeklindeki paylaşımı tepkileri de beraberinde getirdi. CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık da Kayseri sokaklarında emeklilere Nergis’in paylaşımını sordu. Nergis’in paylaşımına tepki gösteren emekli bir vatandaş, “Sayın Milletvekilim bıktık. 3500 liranın çoğu azı ne? Bıktık” şeklinde tepki gösterirken, geçinemediğini belirten bir vatandaş, “5 lira 50 kuruşa kesme şeker alıyordum. Şimdi 30 lira. Yüzde 500 artmış. Var mı ötesi? 35-40 liraya Ayçiçek yağı alıyordum, şimdi olmuş 200 lira… TÜİK’in açıkladığı enflasyon oranı yarı yarıya… Her şey ortada… Bize verilen zam yüzde 30-40… Şimdi bir şey söyleyeyim: Kimse kusura bakmasın, hapse atacaklarsa da atsınlar. Tek ayağının üstünde akşama kadar 40 tane yalan söylüyorlar” dedi. 

Emekli öğretmen olduğunu belirten bir diğer vatandaş ise, “Emekli öğretmenim. Ne yapacaksanız yapın da artık bir an önce düzlüğe çıkalım. Karnımız doyaraktan ekmeğimizi aşımızı yiyelim. 7 bin lira emekli maaşı alıyorum. Çoluk çocuğumuz var. 7 bin liranın adı büyük. Ben anamızdan babamızdan şöyle gördüm: Un aldığımız zaman 50 kiloluk çuvalla alıyorduk. Şeker aldığımız zaman yine aynıydı. 50 kiloluk şekeri 202 liraya alıyorduk şimdi 1300-1400 lira… Aradaki farka bakın. Ak Partiye zamanında oy verdim. CHP’ye hiç oy vermedim. Ben ülkücüyüm ama ülkücüler de beklediğimizi yapmadı…

Kazanabilecek bir aday çıkarsınlar, canı gönülden bağrımızı basacağız. Yeter ki bu iktidardan kurtulalım” diye konuştu. 

3900 lira emekli maaşı aldığını, emekli olmasına rağmen çalıştığını ancak iki yıldır işsiz olduğunu belirten bir vatandaş, “Geçinemiyoruz, açım… Kesinlikle bu şeyin değişmesi lazım” sözleriyle tepkisini dile getirdi. 

CHP’den bu sefer beklentilerinin büyük olduğunu belirten bir kadın ise “Eşim ve ben emekliyiz. Ev de kendimizin, ucu ucuna zor geçiniyoruz. Eğer bir çocuğumuz okuyor olsa, kirada olsak ne yaparız? Ben torunlarıma harçlık gönderemiyorum. İstanbul’a otobüs bileti çok pahalı, uçağa hiç binilmiyor. Torunlarıma bir hediye alamıyorum, bayram geldiğinde bayram harçlığı veremiyorum” diye konuştu. Arık’ın, Nergis’in paylaşımını hatırlatması üzerine kadın konuşmasını şöyle sürdürdü: “Neresi çokmuş. Onların tuzu kuru. Ama bir gelin, bir görün. O kadar çok şey var ki söylenecek gibi değil. Bakın çarşıya geldim, bir şey alamadım. Marketlere gidiyoruz, boş dönüyoruz. Tane ile meyve sebze alıyoruz. İkimiz de emekli olduğumuz halde geçinemiyoruz”

AdminAdmin

YORUMLAR