Kayseri Ekspres Haber
HV
20 NİSAN Cumartesi 00:23
Advert Advert

BAKAN ÖZHASEKİ, SUUDİ ARABİSTAN MEVKİDAŞIYLA GÖRÜŞTÜ:

GÜNCEL
Giriş Tarihi : 10-09-2023 19:22
BAKAN ÖZHASEKİ, SUUDİ ARABİSTAN MEVKİDAŞIYLA GÖRÜŞTÜ:

 

“ŞEHİRCİLİK BİLGİ VE BİRİKİMİMİZİ SUUDİ ARABİSTAN İLE PAYLAŞMAYA HAZIRIZ”

 

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Suudi Arabistan Belediye, Kırsal İşler ve Konut Bakanı Sayın Majed Al Hogail ile görüştü. Özhaseki, “Türkiye olarak şehircilik anlamında her türlü bilgi ve birikimimizi; dost ve kardeş Suudi Arabistan ile paylaşmaya hazırız.” dedi.

 

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Riyad’da düzenlenen ‘Cityscape Global 2023 Emlak, Gayrimenkul, Yatırım Sektörü Fuarı’nın açılışına katıldı ve Belediye, Kırsal İşler ve Konut Bakanı Sayın Majed Al Hogail ile bir araya geldi. 

Suudi Arabistan temaslarında ilk olarak ‘Cityscape Global 2023 Emlak, Gayrimenkul, Yatırım Sektörü Fuarı’nı gezen Bakan Özhaseki, Türk firmalarının stantlarını da ziyaret etti, bilgiler aldı. Özhaseki, “Bugün Suudi Arabistan Belediye, Kırsal İşler ve Konut Bakanı Sayın Majed Al Hogail’in davetlisi olarak Cityscape Global 2023 Emlak, Gayrimenkul, Yatırım Sektörü Fuarı için Riyad’dayız. Yaptığı atılımlarla ve sektördeki başarısıyla dünyada marka haline gelen Türk firmalarımızın stantlarını ziyaret ettik.” dedi.

 

SUUDİ ARABİSTAN MEVKİDAŞI İLE GÖRÜŞTÜ

Bakan Mehmet Özhaseki, fuarda Suudi Arabistan Belediye, Kırsal İşler ve Konut Bakanı Majed Al Hogail ile de bir araya geldi. İkili ve heyetler arası yapılan görüşmede, Türkiye’de insan odaklı şehircilik anlayışıyla hayata geçirilen akıllı şehirler konsepti ile çağdaş, güvenli ve sağlam konut üretiminin önemi vurgulandı. Bakan Özhaseki, görüşmeye ilişkin sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Suudi Arabistan Belediye, Kırsal İşler ve Konut Bakanı Sayın Majed Al Hogail ile Riyad’da düzenlenen Cityscape Global 2023 Emlak, Gayrimenkul, Yatırım Sektörü Fuarı’nda ikili ve heyetler arası görüşme gerçekleştirdik. Görüşmede, ülkemizde insan odaklı bir şehircilik anlayışıyla hayata geçirdiğimiz akıllı şehirler konsepti ile çağdaş, güvenli ve sağlam konut üretiminin önemini vurguladık. Sayın Bakan ile birlikte başta akıllı şehir uygulamaları olmak üzere iş birliği alanlarımızı belirledik. Ve Türkiye olarak şehircilik anlamında her türlü bilgi ve birikimimizi; dost ve kardeş Suudi Arabistan ile paylaşmaya hazır olduğumuzu bir kez daha ifade ettik.” ifadelerine yer verdi.

 

AdminAdmin

YORUMLAR