Kayseri Ekspres Haber
HV
29 MART Cuma 09:01
Advert Advert Advert

Doğutürk, Bu kutlama Beşiktaş'a yakışmadı!

GÜNCEL
Giriş Tarihi : 03-10-2022 12:41   Güncelleme : 03-10-2022 12:44
Doğutürk, Bu kutlama Beşiktaş'a yakışmadı!

Başkan Sadullah Doğutürk, Bu kutlama Beşiktaş'a yakışmadı!
Dün akşam oynanan Beşiktaş-Fenerbahçe derbisinde tribünlerde bulunan  Reklam panolarına hem Türkçe hem de Çince " Çin Halk Cumhuriyeti'nin 73. yıldönümünü gönülden kutluyoruz!" mesajı yayınlanması Türkiye'de yaşayan Doğu Türkistanlıların tepkisini çekti.
Kutlama mesajıyla ilgili açıklama yapan Hür Doğu Türkistanlılar Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Sadullah Doğutürk, "Türkiye'nin iki büyük futbol kulübünün karşı karşıya geldiği ve sadece sporun ve dostluğun ön planda olması gereken bir mücadelede, 35 milyon müslüman Türk'e soykırım uygulayan bir devletin kuruluş yıl dönümüne özel kutlama mesajı yayınlanması bizleri üzmüştür. Beşiktaş'lı yöneticilerin bu konuda daha hassas olmalarını beklerdik. Centilmenliğin ve takım ruhunun en iyi yaşandığı ülkemizin bu büyük camiasına işgalci ve zalim bir devletin kuruluşunu kutlamak yakışmadı" diye konuştu.
İşgal uzakta değil ki! Tam 73 yıl öncesinde..
Çin ve Rus işbirliği ile 1949 yılında işgal edilen Doğu Türkistan'ın Türklerin ana vatanı olduğunu dile getiren Sadullah Doğutürk, "Doğu Türkistan 1949 yılında Çin tarafından işgal edilmiş ve 1 Ekim 1955 yılında resmi olarak özerklik verilmiştir. Biz bu işgali, verilen özerkliği tanımadığımız gibi bağımsızlığımızı alacağımız güne kadar mücadelemizi sürdürmeye ve davamızı anlatmaya devam edeceğiz. İnanyoruz ki tüm Türk Dünyasının hamisi olan Devletimiz bizim davamıza da sahip çıkacaktır" dedi.

AdminAdmin

YORUMLAR