Kayseri Ekspres Haber
HV
19 NİSAN Cuma 15:05
Advert Advert

BAKAN ÖZHASEKİ’DEN ‘İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ İLE MÜCADELE’ VURGUSU

GÜNCEL
Giriş Tarihi : 27-12-2023 15:24   Güncelleme : 27-12-2023 15:29
BAKAN ÖZHASEKİ’DEN ‘İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ İLE MÜCADELE’ VURGUSU

İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ VE UYUM KOORDİNASYON KURULU’NUN 2023 YILI İKİNCİ TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ 

ÇEVRE, ŞEHİRCİLİK VE İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ BAKANI MEHMET ÖZHASEKİ:

“DÜNYAMIZ İÇİN İKLİM DEĞİŞİKLİĞİYLE MÜCADELEMİZİ ARALIKSIZ SÜRDÜRECEĞİZ”

 

İklim Değişikliği ve Uyum Koordinasyon Kurulu’nun bu yılki ikinci toplantısı Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki başkanlığında gerçekleşti. Toplantıda İklim Değişikliğine Uyum Stratejisi ve Eylem Planı ile İklim Değişikliği Azaltım Stratejisi ve Eylem Planı’nın nihai halleri, kurul üyelerinin onayı ile kabul edildi. Bakan Mehmet Özhaseki, toplantıda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde, 2053 Net Sıfır Emisyon hedefi doğrultusunda, dünya için iklim değişikliğiyle mücadeleyi aralıksız sürdüreceklerini vurguladı. 

İklim Değişikliği ve Uyum Koordinasyon Kurulu’nun 2023 yılı ikinci toplantısı Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki başkanlığında İlbank Sosyal Tesisleri’nde gerçekleştirildi. Toplantıya, İklim Değişikliği Başkanı Prof. Dr. Halil Hasar’ın yanı sıra ilgili bakanlıklar ve kurumların temsilcileri katıldı. 

BAKAN ÖZHASEKİ’DEN ‘İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ İLE MÜCADELE’ VURGUSU

Toplantıda konuşan Bakan Mehmet Özhaseki, iklim değişikliği ve çevre sorunlarıyla mücadeleyi her zaman bir görev olarak kabul etiklerini belirterek, dünyanın geleceği için Avrupa’ya uyum sağlamanın ötesinde birçok alanda bu sürece öncülük etmeyi hedeflediklerini söyledi. Şehirleri iklim değişikliğine dirençli hale getirmek için strateji ve eylem planları geliştirdiklerini vurgulayan Bakan Özhaseki, İklim Değişikliğine Uyum Stratejisi ve Eylem Planı ile İklim Değişikliği Azaltım Stratejisi ve Eylem Planı’nın, 2030 yılı Türkiye iklim değişikliği yol haritalarını ortaya koyacağını kaydetti. 

Bakan Mehmet Özhaseki Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ilan ettiği ‘2053 Net Sıfır Emisyon’ hedefinin önemli olduğuna dikkat çekerek, “Cumhurbaşkanımızın liderliğinde, 2053 Net Sıfır Emisyon Hedefi doğrultusunda ortak evimiz dünyamız için iklim değişikliğiyle mücadelemizi aralıksız sürdüreceğiz.” dedi.

BAŞKAN HASAR İDUKK ÜYELERİNE SUNUM YAPTI

Bakan Özhaseki’nin konuşmasının ardından İklim Değişikliği Başkanı Halil Hasar, çalışmalarla ilgili sunum yaptı. Bir önceki toplantıda alınan kararlar doğrultusunda; İklim Değişikliğine Uyum Stratejisi ve Eylem Planı ile İklim Değişikliği Azaltım Stratejisi ve Eylem Planı’nın nihai halleri kurul üyelerinin onayı ile kabul edildi. Toplantıda ayrıca; finansal kaynakların yeşil yatırımlarla buluşturulmasını kolaylaştıracak olan Ulusal Yeşil Taksonomi çalışmalarına ilişkin görüşler ve Dubai’de düzenlenen Birleşmiş Milletler İklim Değişikliği Çerçeve Sözleşmesi (BMİDÇS) 28’inci Taraflar Konferansı’nın (COP28) çıktıları da değerlendirildi.


 

AdminAdmin

YORUMLAR