Kayseri Ekspres Haber
HV
29 MART Cuma 13:13
Advert Advert Advert

MMO Kayseri Şube Başkanı Süleyman VAROL'un 19 Mayıs Mesajı...

GÜNCEL
Giriş Tarihi : 18-05-2023 16:43
MMO Kayseri Şube Başkanı Süleyman VAROL'un 19 Mayıs Mesajı...

MMO Kayseri Şube Başkanı Süleyman VAROL, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı nedeni ile aşağıdaki açıklamayı yaptı.




 

19 Mayıs 1919 tarihi, Türkiye Cumhuriyeti’nin tarihindeki dönüm noktalarından biridir. Mustafa Kemal Atatürk’ün 19 Mayıs 1919’da Samsun’a ilk adımı atmasıyla başlayan kurtuluş mücadelesi,  bir milletin kendi bağımsızlık destanını canıyla kanıyla yeniden yazdığının en güzel örneğidir.


19 Mayıs; milletimizin yeniden dirilişinin, güçlü bir inancın, milli iradenin, birlik ve beraberlik simgesidir. İstiklal ve istikbal mücadelemizin başladığı 19 Mayıs’ın, Gençlik ve Spor Bayramı olarak ilan edilmesi ve kutlanması, milletimizin gençlere olan güveninin en büyük göstergesidir.

 

Atatürk’ün şu sözleri hepimiz için bir rehber olmalıdır: “Beni görmek demek, mutlaka yüzümü görmek değildir. Benim fikirlerimi benim duygularımı anlıyorsanız ve hissediyorsanız, bu kâfidir” demiştir. Atatürk’ü anlamak, yaşadıklarını ve fikirlerini bilmekle mümkündür. Türkiye Cumhuriyeti’nin kurulmasında yaşanan zorlukları her zaman göz önünde bulundurarak, Atatürk’ün emanetine daima sahip çıkmalıyız. Milli birlik ve bütünlüğümüzün güçlenmesi gerektiğini inanan, milli duyguların kazandırıldığı bir gelecek yetiştirmeliyiz.

 

Bu duygu ve düşünceler ile Cumhuriyet’e sahip çıkan tüm gençlerimizin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutlar, başta Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere tüm şehit ve gazilerimize minnet ve şükranlarımı sunuyorum

AdminAdmin

YORUMLAR