Kayseri Ekspres Haber
HV
28 MART Perşembe 18:00
Advert Advert Advert

Gavremoğlu Konağında Bir araya geldiler 

GÜNCEL
Giriş Tarihi : 04-09-2023 14:11
Gavremoğlu Konağında Bir araya geldiler 

 

Kayseri Gönüllü Kültür Kuruluşları Eylül ayı istişare toplantısı Sivil toplum Kuruluşlarımızın yoğun bir katılımı ile Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından Restarasyon ve Çevre Düzenlemesi yapılarak kısa bir süre önce hizmete giren,  Hasene Vakfı İl temsilciliği tarafından Büyükşehir Belediyesinden İhale karşılığı kiralanan ve Kültür Merkezi olarak kullanılacak olan   Gavremoğlu Konak Cafe  Kültür Merkezinde   gerçekleştirildi.  

Çok sayıda üye kuruluşlarımızın temsilcilerinin katıldığı toplantının açılışında konuşan Başkan Ahmet Taş ev sahipliği için  Hasene Vakfı İl temsilcisi Mehmet Topuz’e   teşekkür etti. 

Ev sahipliği yapan Hasene Vakfı İl Temsilcisi Mehmet Topuz, katılımcı üyelerin Başkan ve temsilcilerine katılımlarından dolayı teşekkür ederek Vakfın Çalışmaları ve Yaz kursları hakkında genel  değerlendirmelerde bulundu. Topuz Hasene Vakfının 100 ülkede faaliyet gösterdiğini, 13 bin su kuyusu açtıklarını,13 bin yetimin ihtiyaçlarını karşıladıklarını, Hennes tur adı altında Hac Ümre seyahat organizasyonu yaptklarını,  6 Şubatta gerçekleşen asrın felaketi depremden etkilenen 11 ilimize Almanya Köln Merkezli Hasene Vakfı tarafında ayni ve nakdi olmak üzere 40 milyon Euroluk destek yapıldığını bildirdi. Kayseri’de Eğitim başkanlığı tarafında başlatılan ilk kez bu sene Yaz okulu başlattıklarını  ve yoğun ilgi gördüklerini söyledi. Ana Hizmet binası 4.katında Kreş olarak 20 Yavrumuza Hizmet verildiğini Gıda kervanı Projesi kapsamında her ay 600 aileye yardım yapıldığını  Yetim destek projesinde 300 öğrenciye Kıyafet Kırtasiye Nakdi yardım yapıldığını söyledi. 

Vakıf Başkanı Mehmet Topuz Kültür merkezinde  Nezih ve seviyeli bir ortamda söyleşi akşamları, sempozyumlar, konferanslar, yazarlarımızın imza günleri, hayır çarşısı, kermes gibi etkinliklerin yanı sıra sanat ve kültür atölyeleri ile birlikte çeşitli sanatsal sergilere de sizlere ve Tüm halkımza  ev sahipliği yapmayı hedefliyoruz diyerek katılımcılara teşekkür etti. 

Eylül Ayı Toplantımzda Büyük Aile Platformu Kayseri temsilcisi Ahmet Avanlıer tarafında sunum yapıldı. Sunumda  Son yıllarda özelde aileyi, genelde ise toplumu tehdit eden tüm unsurlara karşı mücadele hususunda, ülkemizde ve tüm dünyada bir farkındalık oluştuğunu. Bireysel yaşam ve sınırsız özgürlük anlayışıyla; toplumsal cinsiyet ideolojisi gibi menfi akım ve dayatmalar, bağımlılık tuzakları, insan tabiatı ile aileyi ve fertlerini hedef alan faktörler ülke gündeminde en çok tartışılan konular haline geldiğini, Neslimizin varoluşuna ve tabiatımıza yönelen bu tehditlerle mücadele; yaşam hakkının kutsallığını ve gelecek nesilleri önemseyen her bir ferdin temel insanlık görevi olduğunu söyleyerek Gönüllü Kuruluşlar olarak Mücadelede bir olma birlik olma ve ses getirme adına güzel hizmetler yapma adına bir araya gelelim diyerek sözlerini bitirdi.  

 

 

 

 

Eylül  ayının toplantısında 

-4-6 yaş grubu Çocukların dini eğitim faaliyetleri hakkında bilgilendirme   

-Üniversitelerin açılması Yurtların genel durumu 

-Aile ve fıtratı koruma seminerleri için Gençlerin tesbiti 

-Kurumlarımızın Duyuru ve İlanlarının değerlendirmeleri  yapılarak  gündem maddeleri görüşüldü 

Gönüllü Kuruluşlar Başkanı Taş, Hasene Vakfı Kayseri İl temsilciliğine  ev sahipliği için, çok değerli sunumundan dolayı Ahmet Avanlıer’e  Gönüllü Kuruluşların Üye ve başkanlarına katılmlarından dolayı teşekkür ettiğini bidirdi. 

Toplantı  Diyanetsen Şube Başkaı Mehmet Yurdakul tarfından yapılan dua ile proğram son buldu. 

AdminAdmin

YORUMLAR