Kayseri Ekspres Haber
HV
20 NİSAN Cumartesi 00:52
Advert Advert

AFETZEDELERDEN DEPREM KONUTLARINA ‘SUR’ BENZETMESİ

GÜNCEL
Giriş Tarihi : 11-01-2024 12:06
AFETZEDELERDEN DEPREM KONUTLARINA ‘SUR’ BENZETMESİ

BAKAN MEHMET ÖZHASEKİ:

“HER ŞEY DAHA GÜVENLİ EVLERİMİZ İÇİN, GELECEĞİMİZ İÇİN”

 

"Asrın felaketi" olarak nitelendirilen 6 Şubat depremlerinin merkez üssü Kahramanmaraş'ta, TOKİ tarafından inşasına başlanılan afet konutları hızla yükseliyor. Konutların sağlamlığı hakkında depremzedeler tarafından ‘sur’ benzetmesi yapılırken; Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, “Ablamız ne de güzel tespit etmiş; ‘Bir demirler döşeniyor, sur gibi böyle.’ Her şey daha güvenli evlerimiz için, geleceğimiz için.” dedi. 

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından, 6 Şubat’ta meydana gelen ve 18 ili etkileyen Kahramanmaraş merkezli depremlerin depremin hemen ardından bölgenin ihya ve inşası için başlatılan çalışmalar aralıksız sürüyor. Depremin merkez üssü olan Kahramanmaraş’ta Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) eliyle yapılan afet konutları ve köy evlerinin inşaatları hızla yükseliyor. 

Depremzedelerin bir an önce sıcak yuvalarına kavuşması için yapımı kısa sürede tamamlanan konutlar, bölge halkına da devletin her zaman yanlarında olduğunu hissettiriyor. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, resmî sosyal medya hesabı üzerinden Kahramanmaraş’ta yürütülen çalışmalara ilişkin bir video paylaştı. Videoda depremzedelerin; çalışmalara ilişkin görüşlerine de yer verildi. 

BAKAN MEHMET ÖZHASEKİ: “ABLAMIZ NE DE GÜZEL TESPİT ETMİŞ”

Bir depremzede vatandaş, çalışmaların gece gündüz devam ettiğini, şantiye ışıklarının hep yandığını kaydederek, “Bir demirler döşeniyor ki sur gibi.” ifadelerini kullandı. Bakan Mehmet Özhaseki de, depremzedenin konutların sağlamlığı hakkında ‘sur’ benzetmesine, “Ablamız ne de güzel tespit etmiş; ‘Bir demirler döşeniyor, sur gibi böyle.’ Her şey daha güvenli evlerimiz için, geleceğimiz için.”  ifadelerini kullandı. 

“GECE GÜNDÜZ DEMEDEN ÇOK GÜZEL ÇALIŞIYORLAR”

Videoda bir başka depremzede vatandaş ise çalışmaların gece gündüz devam ettiğini belirterek, “Allah devletimizden razı olsun. Konutlar ve köy evleri yapılıyor. Gece gündüz demeden çok güzel çalışıyorlar, kamyonlar hiç durmuyor.” dedi. 

Devletin her zaman yanlarında olduğunu hissettiğini söyleyen diğer bir depremzede ise, “Devlet tarafından yapılan konutlar hızlı bir şekilde devam ediyor.  Şu anda hazır olanları teslim ediyorlar.” diye konuştu.  

“DEVLET ELİNDEN GELENİN FAZLASINI YAPTI”

Bakanlığın çalışmalarından çok memnun olduklarını söyleyen bir başka vatandaş da, “Allah devletimizden razı olsun. İşin doğrusunu konuşmak lazım. Vallahi bundan iyisi olmaz.  Devlet elinden gelenin fazlasını yaptı.” ifadelerini kullandı. 

AdminAdmin

YORUMLAR