Kayseri Ekspres Haber
HV
25 NİSAN Perşembe 23:07
Advert Advert Advert

BÜYÜKKILIÇ: KAYSERİ ARTIK TARIM VE HAYVANCILIK ŞEHRİ

GÜNCEL
Giriş Tarihi : 05-03-2024 13:19
BÜYÜKKILIÇ: KAYSERİ ARTIK TARIM VE HAYVANCILIK ŞEHRİ

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Kayseri Valisi Gökmen Çiçek ile birlikte Orta Anadolu Kalkınma Ajansı ile Kayseri Ticaret Borsası iş birliğinde gerçekleşen Tarım Teknolojileri Paneli'ne katıldı. Başkan Büyükkılıç, “Görüyoruz ki Kayseri artık tarım ve hayvancılık şehri” dedi.

Orta Anadolu Kalkınma Ajansı (ORAN) ile Kayseri Ticaret Borsası (KTB) iş birliğinde düzenlenen Tarım Teknolojileri Paneli'ne alanında uzman konuk ve konuşmacılar katıldı.

Kentte gerçekleşecek Tarım İhtisas OSB yatırımı öncesi, Akıllı Tarım Uygulamaları, modern hayvancılık ve örtü altı üretim ile ilgili uzman akademisyenlerin ve özel sektör temsilcilerinin konuşacağı panelin açılış programına Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Kayseri Valisi Gökmen Çiçek ile birlikte katıldı.

Kayseri’nin artık tarım ve hayvancılık şehri olarak anıldığını vurgulayan Başkan Büyükkılıç, “Sizlerin yapmış olduğu bu anlamlı ve önemli çalışmalara Kayseri Büyükşehir Belediyesi ya da ilçe belediyelerimizle nasıl katkı sağlarız diye kaygı taşıdığımızı buradan belirtiyorum. Kayseri’miz sanayinin ve ticaretin şehri ama Allah’a şükürler olsun tarım müdürümüz zaman zaman bizi rakamlarla buluşturuyor. Oradan da görüyoruz ki Kayseri artık tarım ve hayvancılık şehri” dedi.

“Kayseri’miz Gerçekten Üreten Bir Şehir”

Büyükkılıç, pandemi ve deprem sonrası kendi kendine yeten şehir ve kendi kendine yeten ülke olma adına kafa yorduklarını ifade ederek, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Üreteni biz çok önemsiyoruz. Üretenin hizmetkârı olma yönünde biz gayret gösteriyoruz. Oda başkanlarımızla iş birliğimiz Kayseri’de dillere destan. Şimdi Tarım İl Müdürlüğü’ne sorsanız, Büyükşehirler arasında tarım ve hayvancılık alanında katkıda bulunan ve en çok iş yapan hangisi deseniz, Kayseri Büyükşehir Belediyesi der. Biz de buna layık olma yönünde irade gösteriyoruz. Kayseri’miz gerçekten üreten bir şehir, kendi kendine yeten bir şehir. Tarım ve hayvancılık konusunda da öyle. Üretimin de merkezi bir şehir olarak bunun altyapısını da oluşturma yönünde irade göstermemiz lazım.”

“Taşrayı Önemseyen Bir Anlayışın Sahibiyiz. Çünkü Taşra Bizim İçin Olmazsa Olmaz”

Yatırımdan yatırıma, hizmetten hizmete koşan bir belediye olduklarını dile getiren Başkan Büyükkılıç, “Taşrayı önemseyen bir anlayışın sahibiyiz. Çünkü taşra bizim için olmazsa olmaz” diyerek insanların merkeze doğru yönelimini önlemek, bunu da özendirme mantığında yapmak gerektiğini vurguladı.

Yüz binlerce insanın üniversitelerden mezun olduğunu, sonrasında ne iş yapabildiği sorulduğunda ‘her işi yaparım’ yanıtını aldıklarını dile getiren Büyükkılıç, bir işi yapmanın ve en iyi şekilde yapmanın önemine dikkat çekti. Başkan Büyükkılıç, “Üreten, ürettikçe de keyif alan, bu alanda da yaptığı projelerle gelip bizlerden destek istediğinde ‘başımızın tacısın, çünkü sen üretiyorsun’ dediğimiz bir anlayış” şeklinde düşüncelerini dile getirerek, üretenin ve çalışanın yanında yer aldıklarını sözlerine ekledi.

“Üreten Kim Varsa Çıksın Gelsin. Bizde Yok Yok”

Söz konusu alanda daire başkanlarına ne yapılması gerekiyorsa daha fazlasını yapma yönünde talimat verdiğini bildiren Büyükkılıç, tarım fuarında 200 ton tohum desteğini 300 tona çıkarttıklarını hatırlattı. Mekanik araçlarla ilgili de her türlü desteği verdiklerini söyleyen Büyükkılıç, “Üreten kim varsa çıksın gelsin. Bizde yok yok” diyerek, “Odalarımızla iş birliğini çok çok önemsiyoruz. Ama bunun yanında biz diyoruz ki bu yetmez. Geleceğe dönük kendinizi, anlayışınızı yenileyin, iş birliği projeleri geliştirin. İşte bu çalışmalar onların ürünleri” ifadelerini kullandı. Büyükkılıç, Kayseri Ticaret Borsası’na bu noktada teşekkür ederek, Kayseri Ticaret Borsası’nın hem tarım hem de hayvancılık konusunda yüz akı olduklarını paylaştı ve akredite laboratuvarları ile inovatif Ar-Ge çalışmaları ile de ışık tutan, ışık saçan bir yaklaşımda olduklarına işaret etti. Büyükkılıç, “Bu şehirde Sayın Valimizle iş birliği halinde, kurum ve kuruluşlarımızla üreten kim varsa çıksın gelsin. Bizde yok yok. Her zaman var. Var diyenin ki var olur, vereninki bereketlenir, çalışana da Allah lütfeder” diyerek sözlerini noktaladı.

“Gururla Söylüyoruz ki Kayseri Aynı Zamanda Bir Tarım Şehri ve Turizm Şehri”

Kayseri Valisi Gökmen Çiçek ise Kayseri’nin sanayi ve ticaret şehri olduğu kadar bir tarım ve turizm şehri olduğunu da ifade ederek “Şehrin daha çok sanayi ve ticaret yönünün önde olduğunu duyardım Kayseri’ye gelmeden önce. Kayseri’ye geldikten sonra gördük ki Kayseri doğru, bir sanayi şehri, bir ticaret şehri ama gururla söylüyoruz ki Kayseri aynı zamanda bir tarım şehri ve turizm şehri” diye konuştu.

Başkan Büyükkılıç’ın geçeğimiz günlerde TÜİK verilerine göre Kayseri’nin tarım alanındaki yükselişine dair paylaşımını hatırlatan Vali Çiçek, “Kayseri 18 üründe Türkiye’de ilk 10’da, bu muhteşem bir şey. Yine tarımsal üretim açısından Büyükşehir Belediye Başkanımızın paylaşımında 5’inci sıraya yükseldiğimizi görmüştük. Tarımdan elde ettiğimiz gelir, tarımdan elde ettiğimiz istihdamın ilimize ne kadar büyük katma değer kattığını bazen fark edemeyebiliyoruz” ifadelerinde bulundu.

Orta Anadolu Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri İbrahim Ethem Şahin de Kayseri, Sivas ve Yozgat’ta kırsal kalkınma ve tarım alanında uygulanmasına yönelik 91 milyon TL tutarındaki 32 projelik yatırımı hayata geçirdiklerini anlattı. Kayseri Ticaret Borsası Başkanı Recep Bağlamış ise konuşmasında gıda güvenliğinin gelecek yüzyıldaki önemine vurgu yaptı.

AdminAdmin

YORUMLAR