Kayseri Ekspres Haber
HV
23 NİSAN Salı 15:46
Advert Advert

BÜYÜKŞEHİR’İN “SOĞANLI” HAMLESİ, MECLİSTEN TAKDİR TOPLADI

GÜNCEL
Giriş Tarihi : 15-08-2023 12:24
BÜYÜKŞEHİR’İN “SOĞANLI” HAMLESİ, MECLİSTEN TAKDİR TOPLADI

 

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç ve Kayseri Valisi Gökmen Çiçek’in kentin önemli tarih, doğa ve turizm değeri olan Soğanlı Vadisi’ne yaptığı yatırım ve hizmetler, Kayseri Büyükşehir Meclisi’nde takdirle karşılandı.

Kayseri Büyükşehir Belediyesi ile Kayseri Valiliği iş birliği ve diğer kurum ve kuruluşların destekleri sayesinde Soğanlı Vadisi’nde turizm çalışmalarının çok yönlü olarak sürdürüldüğü faaliyetler meyvesini veriyor.

Kayseri Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonu’nda gerçekleştirilen Ağustos Ayı Meclis Toplantısı’nda, Yeşilhisar ilçesi, Soğanlı Mahallesi’nde bulunan Soğanlı Örenyeri’nde imar planı yapılması talebi hususunda hazırlanan İmar ve Bayındırlık Komisyon Raporu görüşülerek, oy birliği ile kabul edildi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Yeşilhisar Belediye Başkanı Halit Taşyapan’dan Soğanlı Vadisi’ni anlatması ricasında bulundu. Mecliste özet bilgi veren Başkan Taşyapan, Yeşilhisar’da bulunan Soğanlı Vadisi’ni ve yapılan yatırımları anlattı.

BALON TURİZMİNDE GÜNLÜK KALKIŞ YAPAN BALON SAYISI 12’YE ULAŞTI

Başkan Taşyapan, meclisteki açıklamalarında “Soğanlı’mız Yeşilhisar’da M.S. 2’nci 3’üncü yüzyılda Hristiyan toplumlarının yaşadığı mekândır” dedi. Meclis üyelerini Soğanlı Vadisi’ne davet eden Taşyapan, tarihi ve turistik olan söz konusu bölgede şu anda Kayseri Valiliği ve Büyükşehir Belediyesi’nin destekleri ile meydan projelerinin yatırımlarının tamamladığını ifade ederek balon turizminin başladığını ve son günlerde ise günlük kalkış yapan balon sayısın 12’ye ulaştığını sözlerine ekledi.

Yeşilhisar Belediye Başkanı Halit Taşyapan’ın açıklamaları üzerine karşılık veren Başkan Büyükkılıç ise “Tohum at bitmezse toprak utansın. Balon iznini zor almıştık ama 12’ye çıktı” diyerek, Büyükşehir Belediyesi ve Kayseri Valiliği başta olmak üzere emeği geçenlere teşekkür etti.

Meclis üyeleri de Soğanlı Vadisi’nin son derece güzel olduğunu, daha fazla tanıtılması için, yatırımcıları teşvik etmek için çalışmaların sürmesini temenni ettiler.

AdminAdmin

YORUMLAR