Kayseri Ekspres Haber
HV
29 MART Cuma 12:52
Advert Advert Advert

TÜRK DÜNYASI KÜLTÜR ŞÖLENİ’NDE AHMET ŞAFAK FIRTINASI

GÜNCEL
Giriş Tarihi : 11-08-2023 11:45
TÜRK DÜNYASI KÜLTÜR ŞÖLENİ’NDE AHMET ŞAFAK FIRTINASI

 

Karaman Belediyesi tarafından düzenlenen 5. Uluslararası Karaman Türk Dünyası Şöleni’nin ikinci gününde sahne alan ünlü sanatçı Ahmet Şafak, en güzel şarkılarıyla etkinliği izlemeye gelen binlerce kişiye unutulmaz bir gece yaşattı.

 

Karaman Belediyesi tarafından düzenlenen 5. Uluslararası Karaman Türk Dünyası Şöleni’nin ikinci günü dopdolu bir program eşliğinde gerçekleşti. Çocuklar için düzenlenen eğlence alanı ve uçurtma şenliği ile başlayan program Türk Dünyası Şöleni’nin simgesi haline gelen şölen ateşinin yakılmasıyla devam etti. Etkinliğin sahne programlarında Kafkas Yıldızları Grubu ve Özbekistan Buhara Filarmonisi Müzik ve Dans Topluluğunun gösterileri büyük beğeni toplarken, gecenin finalinde sahne alan ünlü sanatçı Ahmet Şafak, en güzel şarkılarını Karamanlılar için seslendirdi. Etkinliği izlemeye gelen binlerce kişi, uzun süre hafızalardan silinmeyecek unutulmaz bir müzik ziyafeti yaşadı. Konsere Yüreğinle Gel şarkısıyla başlayan Ahmet Şafak; Ay Yıldız Kolye, Geriye Aşk Kalır, Vay Delikanlı Gönlüm, Adam Gibi, Neyleyim, Yalnız Kurt ve Mecburiyet Caddesi isimli şarkılarıyla Karamanlıları adeta mest etti. Konser sırasında Karaman Valisi Tuncay Akkoyun, Karaman Belediye Başkanı Savaş Kalaycı ve sanatçı Ahmet Şafak’ın katılımıyla, gelenekselleşen demir dövme töreni gerçekleştirildi.

 

AHMET ŞAFAK İLE ŞEHİT BABASI ARASINDA DUYGUSAL DİYALOG!

Sanatçı Ahmet Şafak ile Karamanlı şehit Oğuzhan Küçük’ün babası Alahaddin Küçük arasında duygusal bir diyalog yaşandı. 26.06.2017 tarihinde Hakkari’de, terör örgütü mensuplarıyla girdiği çatışmada şehit olan Oğuzhan’ın babası Alahaddin Küçük, konser öncesi kuliste ziyaret ettiği Ahmet Şafak’a, oğlunun Yalnız Kurt şarkısını çok sevdiğini söyleyerek, “Ben çiftçilikle ve hayvancılıkla uğraşıyorum. Daha önce şarkı dinleyen biri değildim. Sizi de sadece isminizden bilirdim. Bizim Oğuzhan ‘Haramı bilmedik, eğilmedik, bükülmedik’ sözlerini ve Yalnız Kurt şarkısını dilinden düşürmezdi. Oğuzhan, elinde silahı ile şehit oldu. Daha sonra bu şarkı nedir diye dinledim ve Ahmet Şafak’ı tanıdım. Şimdi ise başka şarkı dinleyemiyorum. O yüzden size sarılmak istiyorum” diyerek Ahmet Şafak’a sarıldı. Ahmet Şafak ise “Allah rahmet eylesin. Söyleyecek başka bir söz bulamıyorum. Rabbim seni de ona komşu eylesin” ifadelerini kullandı.

Konser sırasında sanatçı Ahmet Şafak, Yalnız Kurt şarkısını seslendirirken oturduğu sıradan kalkan Alahaddin Küçük, sahneye yaklaşıp asker selamı verdi ve şarkıyı şehit oğlunu selamlıyormuş gibi dinledi. Ahmet Şafak da şehit babasına asker selamı ile karşılık verdi.

AdminAdmin

YORUMLAR