Kayseri Ekspres Haber
HV
16 NİSAN Salı 19:03
Advert Advert

ÇANAKKALE ŞEHİTLERİ ANILDI

GÜNCEL
Giriş Tarihi : 18-03-2024 14:54   Güncelleme : 18-03-2024 14:59
ÇANAKKALE ŞEHİTLERİ ANILDI

18 Mart Şehitler Günü ve Çanakkale Zaferi’nin 109. Yıldönümü Etkinlikleri

 

Kayseri Valiliğince, “18 Mart Şehitler Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 109. Yıldönümü” kapsamında çeşitli etkinlikler düzenlendi.

     İlk tören, Kartal Kavşağı’ndaki Garnizon Şehitliği’nde yapıldı. Törene, Vali Gökmen Çiçek, Kayseri milletvekilleri Aşkın Genç, Mahmut Arıkan, S.Bayar Özsoy, Şaban Çopuroğlu, Garnizon Komutanı Tuğg. Haldun Taşhan, Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, İl Emniyet Müdürü Atanur Aydın, İl Jandarma Komutanı Tuğg. Hakan Dedebağı, ilçe kaymakamları, ilçe belediye başkanları, kamu kurum ve kuruluş temsilcileri, Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Başkanı Ali Yavuz, sivil toplum kuruluş temsilcileri, şehit aileleri ve vatandaşlar katıldı. 

Tören, çelenklerin sunumu, saygı duruşunda bulunulması, İstiklal Marşı'nın okunması ve saygı atışı ile devam etti.

Çanakkale Zaferinin 109. Yılını kutlamanın onurunu ve gurunu yaşadıklarını ifade eden Vali Çiçek, Şehitlik Özel Defteri’ni imzaladı ve şunları belirtti; “Vatanımızın ve milletimizin, bekası ve mutluluğu için büyük bir fedakârlık örneği göstererek, gözünü kırpmadan canını feda eden, bayrağımıza rengini kanıyla vererek tarih yazan Aziz Şehitlerimiz!

 

18 Mart Çanakkale Şehitlerini Anma Günü'nde, tüm vatanseverlik duygularımızı yüreklerimizde hissediyoruz. Bu anlamlı gün, Türk milletinin azim ve cesaretini, vatan sevgisini tüm dünyaya gösterdiği bir destanın başlangıcıdır.

 

Çanakkale Savaşı, Türk askerinin imkansızlıklarla mücadele ederek, düşmana karşı büyük bir direniş sergilediği bir destandır. Bu destanın kahramanları olan Çanakkale şehitleri, vatanları uğruna canlarını feda eden onurlu insanlardır. Onlar, bu toprakları bizlere emanet etmiş, bağımsızlık ve özgürlüğümüz için son nefeslerini vermiş kahramanlardır.

 

Bugün, Çanakkale ruhunu yaşatmak ve şehitlerimizi anmak için buradayız. Aziz şehitlerimizin hatırasını sonsuza dek yaşatacağız. Şehitlerimizin kahramanlığı, bizlere vatan sevgisini, birlik ve beraberliği öğretmiştir. Bizler, aziz şehitlerimizin bize bıraktığı mirası taşıyan bir nesil olarak, her zaman vatanımızı korumaya ve yüceltmeye söz veriyoruz.

 

Aziz şehitlerimiz!  Canınızı ve kanınızı feda ederek bizlere bıraktığınız bu cennet vatanımız, bayrağımız ve sizlerin kıymetli yakınlarınız ile kahraman gazilerimiz, bizlerin en değerli emanetleridir. Bu emanetlere bizler ve geleceğimizin teminatı olan gençlerimizin canları pahasına sahip çıkacağından emin olabilirsiniz. 

 

18 Mart Çanakkale Zaferi'nin yıldönümünde, tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum. Şehitlerimizin aziz ruhları önünde saygıyla eğiliyorum. Onların bize emanet ettiği bu güzel vatanı korumak ve yüceltmek için, birlik ve beraberlik içinde çalışmaya devam edeceğiz. Ruhunuz şad olsun.”

AdminAdmin

YORUMLAR