Kayseri Ekspres Haber
HV
23 NİSAN Salı 13:17
Advert Advert

KASKİ TARAFINDAN ‘SU TASARRUFU VE SUYUN SERÜVENİ’ ANLATILACAK

GÜNCEL
Giriş Tarihi : 28-12-2023 13:26   Güncelleme : 28-12-2023 13:29
KASKİ TARAFINDAN ‘SU TASARRUFU VE SUYUN SERÜVENİ’ ANLATILACAK

 

İlkokul öğrencilerinin su tasarrufu ve suyun serüveni konusunda bilgilendirilmelerini sağlamak amacıyla Kayseri Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (KASKİ) Genel Müdürlüğü ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında iş birliği protokolü imzalandı.

KASKİ Genel Müdürlüğü ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliği ile gelecek nesillere daha yaşanabilir yarınlar bırakmak için su tasarrufu farkındalığı oluşturmak amacıyla ilkokul öğrencilerine bir dizi eğitimler verilecek.

Bu kapsamda Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde merkeze bağlı ilkokullarda eğitim gören öğrencilere yönelik olarak hazırlanan ‘Su Tasarrufu ve Suyun Serüveni’ projesi iş birliği protokolünün imza töreni, KASKİ Genel Müdürü Yavuz Çağan ve İl Milli Eğitim Müdürü Bahameddin Karaköse’nin katılımıyla gerçekleşti.

KASKİ Genel Müdürü Yavuz Çağan, projenin önemine vurgu yaparak;  “Amacımız, bilinçli ve tasarruflu su tüketiminin önemini anlatmak, toplumsal duyarlılığı arttırarak edinilen bilgilerin davranışa dönüşmelerini sağlamak ve bu bilinci eğitim kurumlarında farkındalık oluşturarak yaygınlaştırmak. Bunun için ilkokul çağındaki öğrencilerimiz ile başlayacağımız çalışma dahilinde su tasarrufunu tüm öğrencilerimize aşılamak istiyoruz” dedi.

İl Milli Eğitim Müdürü Bahameddin Karaköse ise gelecek nesillere daha yaşanabilir bir dünya bırakabilmek için bilinçli su tüketiminin son derece önemli olduğunu belirterek, öğrencilere suyu tasarruflu kullanma alışkanlığının kazandırılması konusunda yetişkin her bireye görev düştüğünü kaydetti. Karaköse ayrıca, projenin hayırlı olması temennisinde bulunarak emeği geçenlere teşekkür etti.

Proje kapsamında öğrencilere yönelik,  ‘Su Tasarrufu ve Suyun Serüveni’ temalı eğitimler ve çeşitli animasyonlar izlettirilerek su tüketim alışkanlıklarından olumlu değişim sağlanması amaçlanıyor.

AdminAdmin

YORUMLAR