Kayseri Ekspres Haber
HV
20 NİSAN Cumartesi 12:38
Advert Advert

BÜYÜKŞEHİR’İN 11 KÜTÜPHANESİ, 10 AYDA 1 MİLYON 825 BİN ZİYARETÇİ AĞIRLADI

GÜNCEL
Giriş Tarihi : 06-11-2023 11:19
BÜYÜKŞEHİR’İN 11 KÜTÜPHANESİ, 10 AYDA 1 MİLYON 825 BİN ZİYARETÇİ AĞIRLADI

Kayseri Büyükşehir Belediyesi bünyesinde faaliyet gösteren 11 kütüphaneyi 2023 yılının 10 ayında 1 milyon 825 bin 194 kitapsever ziyaret etti.

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, kütüphaneleri, yan yana uçsuz bucaksız kitapların tozlu raflarda sıkıştığı sadece saygı duyulan ama hiç kullanılmayan mekânlar olmaktan çıkarıp, yoğun ilgi gören adeta çok amaçlı tesislere çevirdi.

Büyükşehir Belediyesi, Başkan Büyükkılıç’ın özel önem gösterdiği okuyan ve okutan şehir Kayseri’yi kütüphaneler şehri yapma yönünde 2023 yılında da yeni kütüphaneleri hayata geçirdi.

Kayseri Büyükşehir Belediyesi kent genelinde Merkez Halk Kütüphanesi, Gevher Nesibe Halk Kütüphanesi, Sezai Karakoç Kütüphanesi, Şehir Kütüphanesi, Beyazşehir Halk Kütüphanesi, Ziya Gökalp Semt Kütüphanesi, Argıncık Semt Kütüphanesi, Mevlana Kütüphanesi, Erkilet Kütüphanesi, Halit Özkaya Kütüphanesi ve Fuat Attaroğlu Çocuk Kütüphanesi ve Müzik Okulu olmak üzere 11 kütüphanesi ile hizmet veriyor.

2023 yılının geride kalan 10 ayında Büyükşehir’in toplamda 169 bin 402 basılı eserle hizmet veren 11 kütüphanesinden 1 milyon 825 bin 194 kişi faydalandı. Toplam 300 bin üye sayısı olan kütüphanelerden 172 bin 63 kitap ödünç alındı.

Kütüphanelerde ücretsiz internet ve bilgisayar hizmeti veren bilgisayar odaları bulunurken, üye olan herkes ücretsiz fotokopi ve diğer tüm imkânından yararlanabiliyor. Modern kütüphaneler inşa ederken teknolojik olarak bütün donanımlara yer veren Büyükşehir Belediyesi, akademik kütüphanelerde olduğu gibi katalog tarama sistemi ve kütüphane otomasyon sisteminin de kullanılmasını sağlıyor.

SADECE KÜTÜPHANE DEYİP GEÇMEYİN!

Büyükşehir Belediyesi, yaşayan kütüphaneler oluştururken kütüphanelerde kültürel faaliyetlerde de bulunuyor. Bu kapsamda, etkinlik ve konferans salonlarına kütüphanelerde mutlaka yer veren Büyükşehir Belediyesi, haftanın her günü çocuk etkinlikleri düzenliyor. Çocukların, masal, sinema, oyun, müzik, resim gibi atölyelerde keyifli saatler geçirmeleri planlanıyor.

YENİ KÜTÜPHANELER DE YOLDA

Kayseri’yi kütüphaneler şehri yapma yönünde çalışmalarını hız kesmeden sürdüren Büyükşehir Belediyesi, şehre kazandırdığı kütüphanelere yenilerini de ekleyecek.

Çalışmalarında son aşamaya gelinen 1 milyon 260 bin metrekarelik Recep Tayyip Erdoğan Millet Bahçesi içerisine yapılan 5 bin 500 metrekarelik devasa halk kütüphanesinin yakın zamanda hizmete girmesi planlanıyor.

Yine, Yeşilhisar’da Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Büyükşehir Belediyesi iş birliği ile hayata geçirilen Yeşilhisar İlçe Halk Kütüphanesi, yakın zamanda resmi açılış ile hizmet verecek.

AdminAdmin

YORUMLAR