Kayseri Ekspres Haber
HV
29 MART Cuma 15:26
Advert Advert Advert

AGSYD: Ölümsüz Sevginin adıdır; ATATÜRK

GÜNCEL
Giriş Tarihi : 10-11-2023 09:47
AGSYD: Ölümsüz  Sevginin adıdır;  ATATÜRK

AGSYD: Her ölüm yıldönümünde daha çok sevilen bir dünya lideridir ATATÜRK.

AGSYD: Ölümsüz 
Sevginin adıdır; 
ATATÜRK

-Anadolu Gazeteciler ve Spor Yazarları Derneği Genel Merkez Yönetimi adına yapılan açıklamada, “Bölgemizde yaşananlar, Atatürk’ün Türk halkına özgür ve bağımsız bir ülke kazandırmak istemesinin ne denli önemli olduğunu ortaya koyuyor” denildi. 

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün aramızdan ayrılışının 85.Yıldönümü nedeniyle, AGSYD Genel Merkez Yönetim Kurulu adına bir açıklama yapam Genel Başkan İbrahim Erdoğan, “Türkiye Cumhuriyeti’nin Kurucusu, Türk Halkının esaretten kurtarılışının ve millet iradesine dayalı parlamenter demokrasinin mimarı Büyük Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü minnet ve şükranla anıyoruz” şeklinde konuştu. Atatürk’ün geride kalan 85 yıl içinde yalnızca kendi halkının lideri olarak kalmadığını vurgulayan Erdoğan şu ifadeleri kullandı: 
“Atatürk dünyada emperyalizmin acımasız zulmü altında ezilen, sömürülen, toprakları işgal edilen tüm masum ve mazlum halkların örnek aldığı lider olmuştur. 
Birinci Dünya Savaşı sonrası, yedi düvelin birleşerek yok etmek istediği Türk milletine, inanılmaz öngörüsü ve büyük vizyonuyla, yepyeni ve çağdaş bir ulus olma bilinci aşılayan Atatürk, milletimizle birlikte topyekün verilen mücadele sonunda kazanılan Kurtuluş Savaşı Zaferi’ne imza atmış, hemen ardından da Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ni kuran lider olarak adını dünya tarihine altın harflerle yazdırmıştır. 
Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, aramızdan ayrılışının 85. Yılı’nda saygı ve sevgiyle anarken; halkının aklında, gönlünde, kalbinde asla silinmeyecek bir yere adeta nakşedildiğini ve ölümsüz bir lider olarak tüm dünyada tanındığının altını önemle çizmek istiyoruz. 
Ne mutlu ki böylesine emsalsiz öndere sahip bir ulusun özgür bireyleriyiz ve ne mutlu ki, onun kurduğu bağımsız Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin cesur neferleriyiz. 
Dünyanın ve özellikle de bölgemizin içinde bulunduğu kan ve gözyaşı dönemi, Gazi Mustafa Mustafa Kemal Atatürk’ün özgür, bağımsız ve barışçı bir ülke tasavvurunun ne denli büyük önemi olduğunu ortaya koyuyor. 
Onunla ne kadar gurur duysak azdır. Nur içinde yat Büyük Atatürk.”

AdminAdmin

YORUMLAR