Kayseri Ekspres Haber
HV
25 NİSAN Perşembe 18:49
Advert Advert Advert

Odakır’dan 10 Kasım mesajı

GÜNCEL
Giriş Tarihi : 09-11-2022 10:58
Odakır’dan 10 Kasım mesajı

 

Kayseri Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (KESOB) Başkanı Şeyhi Odakır, 10 Kasım Atatürk’ü Anma ve Atatürk Haftası dolayısıyla mesaj yayımladı. Başkan Odakır, “Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü özlemle ve rahmetle anıyoruz. Bugünde yas tutmuyor, gösterdiği hedefe ulaşmak için tüm gayretimizle çalışmamız gerektiğini hatırlıyoruz” dedi.

Cumhuriyet’imizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün vefatının yıldönümünde KESOB Başkanı Şeyhi Odakır mesaj yayımladı. KESOB Başkanı Odakır, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete intikalinin üzerinden on yıllar geçmesine rağmen hâlâ Türk milletinin gönlünde, aklında olduğunu, fikir ve düşüncelerini hâlâ yaşatıp bağrında taşıdığını vurguladı.

“BÜTÜN HAYATINI TÜRK MİLLETİNİN KURTULUŞUNA ADAMIŞTI”

Başkan Odakır, mesajında şu ifadelere yer verdi: “Bundan 84 yıl önce bu toprakları vatan yapan liderini kaybetti Türk milleti. 10 Kasım’da, saatlerin 9’u 5 geçeyi gösterdiğinde Gazi Mustafa Kemal Atatürk, hayata gözlerini yumdu. Atatürk, ebediyete intikal etmeden Türk milletine Cumhuriyet’i armağan etti. Türk milleti Atatürk önderliğinde bu toprakları vatan kıldı bizlere. Bütün hayatını Türk milletinin kurtuluşuna adamıştı Atatürk. Ömrü boyunca çeşitli alanlarda devrimler yaptı, Türk milletini bağımsızlığına kavuşturdu. Ve ardında bir fikir bir düşünce de bıraktı. Atatürk, ‘Benim naçiz vücudum, bir gün elbet toprak olacaktır. Fakat Türkiye Cumhuriyeti, ilelebet payidar kalacaktır’ demişti. Naçiz vücudu toprak olmuşsa da onun gösterdiği yol, bıraktığı miras ve ilelebet payidar kalacak dediği Cumhuriyet, bizlere en büyük mirası oldu. Bugün Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü anıyor ve hatırlıyoruz. Bugün yas tutmuyor, Atatürk’ün gösterdiği hedefe ulaşmak için bütün gayretimizle vatanımız, milletimiz için gayretle çalışmamız gerektiğini hatırlıyoruz. Bizler, ülkemizin bağımsızlığı ve egemenliğine sahip çıkıp koruyacak, Atatürk’ün bıraktığı mirasa Türk milleti olarak sahip çıkacak, daha da ileri götürmek için elimizden ne geliyorsa yapacağız. Bu vesileyle Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü özlemle ve rahmetle anıyorum.”

AdminAdmin

YORUMLAR