Kayseri Ekspres Haber
HV
29 MART Cuma 13:11
Advert Advert Advert

CHP KAYSERİ MİLLETVEKİLİ AŞKIN GENÇ’TEN MEMUR ZAM TEKLİFİNE TEPKİ

GÜNCEL
Giriş Tarihi : 15-08-2023 12:27
CHP KAYSERİ MİLLETVEKİLİ AŞKIN GENÇ’TEN MEMUR ZAM TEKLİFİNE TEPKİ

 

Yaklaşık 4 milyon memur ve 2,5 milyon memur emeklisini ilgilendiren toplu sözleşme görüşmelerinde hükümetin zam teklifi belli oldu.

Dün yapılan toplantıda Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Kamu İşveren Heyeti'nin ilk zam teklifini duyurmuş, 2024 ilk 6 ay için yüzde 14, ikinci 6 ay için yüzde 9 zam teklifinde bulunduklarını açıklamıştı.

Işıkhan, 2025 yılını kapsayan dönemler içinse ilk 6 ay yüzde 6, ikinci 6 ay yüzde 5 zam teklifinde bulunduklarını belirtmişti.

Memur ve emeklinin talebini karşılamayan zam teklifine bir tepki de CHP Kayseri Milletvekili Aşkın Genç’ten geldi. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in yüksek enflasyonun devam edeceğine dair açıklamalarını hatırlatan Genç, “Milyonlarca memur ve memur emeklisinin gözü kulağı Kamu İşveren Heyeti’nin teklif edeceği zam miktarındayıdı. Ancak zam teklifi beklentileri karşılamaktan çok uzak. Bakanlık ve Merkez Bankası her açıklamasında enflasyona dikkat çekerken önerilen zam teklifi kabul edilemez” ifadelerini kullandı.

Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan’ın 2024 enflasyon beklentilerini yüzde 34 olarak açıkladığını hatırlatan Genç, “Bu zam teklifiyle iktidar memuruna, ‘size enflasyon beklentimizin altında zam öneriyoruz’ diyor. Bu, toplu sözleşme masasından memur ve memur emeklisini daha da yoksullaştırmaktan başka bir anlam taşımaz” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Çalışanından emeklisine, bu süreçte refah kaybı yaşayan her insanımızın hayat seviyesine eskisinin de üzerine çıkarmak, boynumuzun borcudur” açıklamalarına da yanıt veren Genç, “Sayın Cumhurbaşkanı kameralar önünde böyle konuşuyor ama toplu sözleşme masasında memura bırakın refah kaybını, enflasyon beklentisi oranında dahi zam verilmiyor. Bunun adı samimiyetsizliktir. Memur ve memur emeklisi için önerilen zam miktarı bir an önce revize edilmeli” diye konuştu.

CHP’DEN GENÇ’E EKONOMİ MASASI GÖREVİ

CHP Kayseri Milletvekili Aşkın Genç’e partisinden yeni bir görev daha verildi. Genç, Ekonomiden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak başkanlığında oluşan Ekonomi Masası üyesi oldu. Masa, son beş yılda

yaptığı 44 il ziyaretiyle ekonomide yaşanan buhranın etkilerini yerinde incelemişti. Ekonomi Masası göreviyle ilgili de konuşan Genç, “Ekonomik krizin etkilerini bugün toplumumuzun tüm kesimleri tarafından yakından hissediyor. Tüm emekçi kesimler, KOBİ’ler ve tarım sektörü krizin pençesinde. Yüksek döviz kuru, krediye ulaşmada yaşanan zorluklar ve özellikle seçimlerin ardından yaşanan zamlar vatandaşın belini bükmüş durumda. Ekonomi Masası heyeti olarak yurdun dört bir yanında krizden etkilenen tüm kesimlerle bir araya geleceğiz. Milletimizin her an yanında olmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

AdminAdmin

YORUMLAR