Kayseri Ekspres Haber
HV
25 NİSAN Perşembe 08:33
Advert Advert Advert

TAŞ, RAMAZANDA FAKİR FUKARLARIMIZI VE GAZZELİLERİ UNUTMAYIN!

Kayseri Gönüllü Kültür Kuruluşları Başkanı Ahmet TAŞ, Ramazanı-ı Şerif öncesi yaptığı açıklamada " Fakir FUKARLARIMIZI unutmayalım Gazze’de zülüm dursun"dedi Taş açıklamasını şöyle sürdürdü:

GÜNCEL
Giriş Tarihi : 07-03-2024 13:21   Güncelleme : 07-03-2024 13:27
TAŞ, RAMAZANDA FAKİR FUKARLARIMIZI VE GAZZELİLERİ UNUTMAYIN!

 

Ramazan ayının yaklaştığı Gazze ve Filistin de acımasız İsrail soykırımın devam ettiği, ülkemizde de yerel seçim hazırlıklarının devam ettiği bir ortamda sivil kurumlar olarak bazı konuları gündeme getirmeyi bir vazife biliyoruz.

Şöyleki!

  1. 11 Mart 2024 günü ülkemizde ve tüm dünyada Müslümanlar için mübarek Ramazan ayı idrak edilmeye başlanacak. Bu münasebetle esnafımız,  ticaret ve tedarik erbabımızdan  beklentimiz temel gıda ve tüketim maddelerini asla zam yapmamalarını, aksine fiyatlarda indirime giderek fakir fukara ve dar gelirli, oruç ibadetini yerine getiren vatandaşlarımıza yardımcı olmalarıdır.

  2.  7 Ekim’den bu yana Filistin ve Gazze’de devam eden bugüne kadar 12 bini çocuk, On bini kadın, 10 bini diğer insanlar olmak üzere 31 bin Müslümanın saldırılarda, 10 bin insanında yıkıntılar altında hayatını kaybettiği, İsrail ve ABD soykırımının sona ermesi için Ramazan ayı hürmetine derhal ateşkes sağlanması, bölgeye insani ve tıbbi yardımların ulaştırılması, yaralıların tedavi amacıyla Filistin dışına çıkarılması için her türlü siyasi ve insani diplomasinin ortaya konması acil beklentimizdir.

  3. Gazze ve Filistin de katliama devam eden İsrail ticari mallarına karşı devam eden boykotun siyasilerin tanıtım toplantıları yaptıkları oteller, düğün ve kongre salonlarında da daha titizlikle uygulanabilmesi için, kongre ve düğün sahipleri ile siyasi partilerimizi titiz takipçi ve samimiyetle boykota destek vermelerini bekliyoruz.

  4.  Son yıllarda ve aylarda bazı televizyon kanallarında, Aile ve toplum yapımızı ifsad edici, Ahlaki, Dini ve Milli değerlerimizi ortadan kaldırmaya, onlara hakarette yol açan, sapık ilişkileri özendiren, dizi ve programların yayını hız kazanmış bulunuyor. Bu konuda RTÜK ve Aile Bakanlığını caydırıcı tedbirleri almaya davet ediyoruz.

  5.  Ramazan ayı boyunca fakir fukara ve gariban vatandaşlara yardım edecek kurum, şahıs ve şirketlerimizi yardımlarını ciddiyet için de, suiistimal ve mükerrerliğe meydan vermeden hak eden yerlere  ulaştırma gayreti içinde olmalarını bekliyoruz.

Kayseri Gönüllü Kültür Kuruluşları olarak yukardaki hususları idarecilerimizin ve kamuoyunun bilgisine sunarız.

 Yaklaşan Ramazan ayının ülkemize ve insanlığa barış kardeşlik ve huzur gelmesine vesile olmasını diler, İslam âleminin Ramazan’ı tebrik ederiz.

                                                Kayseri Gönüllü Kültür Kuruluşları Başkanı

                                                                        Ahmet TAŞ

                                                                          

                                                                        

AdminAdmin

YORUMLAR