Kayseri Ekspres Haber
HV
23 NİSAN Salı 19:14
Advert Advert

BÜYÜKKILIÇ, İSRAİL’İN İŞGAL POLİTİKASINA KAYITSIZ KALAMAYIZ!

GÜNCEL
Giriş Tarihi : 10-02-2024 11:39
BÜYÜKKILIÇ, İSRAİL’İN İŞGAL POLİTİKASINA KAYITSIZ KALAMAYIZ!

 

İsrail’in İşgal Politikası ve Filistin Konulu Konferans ve Sergi Programı’nda konuşan Başkan Büyükkılıç, “İçimizde adeta bir yara olan Filistin’de, Gazze’de, kardeşlerimiz şehit olurken, adeta bir soykırıma dönüştürüp ana rahmindeki yavrular, kuvözdeki yavrular, masum insanlar katledilirken hastaneler bombalanırken, hiçbirimiz buna kayıtsız kalamayız” dedi.

BÜYÜKKILIÇ, ‘İSRAİL’İN İŞGAL POLİTİKASI VE FİLİSTİN’ KONFERANSINDA KONUŞTU: “KAYITSIZ KALAMAYIZ”

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, TBMM Milli Savunma Komisyon Başkanı Dr. Hulusi Akar ve Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Zekeriya Kurşun’un konuşmacı olduğu İsrail’in İşgal Politikası ve Filistin Konulu Konferans ve Sergi Programı’na katıldı.

İsrail’in Filistin’de gerçekleştirdiği katliama sessiz kalmayan Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından Kayseri Ticaret Odası Meclis Salonu’nda İsrail’in İşgal Politikası ve Filistin Konulu Konferans ve Sergi Programı gerçekleştirdi.

Konferansa TBMM Milli Savunma Komisyon Başkanı Dr. Hulusi Akar ile Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Zekeriya Kurşun’un konuşmacı olarak katılıp, bölgedeki zulme dikkat çekti.

Programa Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç’ın yanı sıra, TBMM Milli Savunma Komisyon Başkanı, AK Parti Milletvekili Hulusi Akar, Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, AK Parti Kayseri Milletvekili Ayşe Böhürler, AK Parti Kayseri İl Başkanı Fatih Üzüm, Kayseri Ticaret Odası Başkanı Ömer Gülsoy, il protokolü ve öğrenciler katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programda konuşan Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Büyükşehir Belediyesi olarak,  katledilen çocuklara, mazlumlara sessiz kalmadıklarına vurgu yaptı.

“Bu Katliama Kayıtsız Kalamayız”

Gençlere seslenen Başkan Büyükkılıç, “Gençler iyi ki varsınız. Sizleri çok seviyorum. Hepimiz için hassasiyet arz eden, içimizde adeta bir yara olan Filistin’de, Gazze’de, kardeşlerimiz şehit olurken, adeta bir soykırıma dönüştürüp ana rahmindeki yavrular, kuvözdeki yavrular, masum insanlar katledilirken hastaneler bombalanırken elbette hiçbirimiz buna kayıtsız kalamayız” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bu konuda gerekli duyarlılığı gösterdiğine vurgulayan Büyükkılıç, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bu hassasiyetimiz ve bakış açımızla ülkemizin önemi asla göz ardı edilemez. Bu konuda gerekli duyarlılığı gösterme yönünde başta Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere, bu milletin asil evlatları olarak, herkes üzerine düşeni yapma yönünde irade gösteriyor. Bizler de Kayseri Büyükşehir Belediyesi olarak bu alanda uzman olan değerli hocamızı ve değerli bakanımızı, milletvekilimizi sizlerle buluşturmak suretiyle bir yol haritası çizme, bu konuda hem bilgilendirme ve hem bilinçlendirme hem de bu hassasiyet içerisinde gündemde tutmayı amaçlıyoruz. Bu anlayış içerisinde yapılan çalışmayı çok önemli ve anlamlı buluyorum.”

Başkan Büyükkılıç, programda emeği geçenlere teşekkür ederek, “Bizlere ev sahipliği yapan Ticaret Odamızın kıymetli başkanına her zaman duyarlılığı ve anlayışı içerisinde teşekkür ediyorum. Yapılan çalışmanın hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum. Hepinize sevgilerimi iletiyorum”  diye konuştu.

TBMM Milli Savunma Komisyon Başkanı Dr. Hulusi Akar ise yaptığı konuşmada, burada İsrail’in zulüm politikası olduğunu ifade ederek, “İsrail’in işgal değil, zulüm politikası var. Bunun karşısında mazlum, mağdur, insanlar var. Hocamız da bu konuda en yetkin, en etkili kişidir” dedi.

“Gazze, İnsanlığın Sonu”

Gazze’nin insanlığın sonu olduğuna dikkat çeken Akar, “Herkes her şeyi canlı görüyor, kuvözdeki çocuk balık gibi çırpınıyor. Niye oksijen kesildi, niye jeneratör sustu, insanlığın sonu, hukuktan bahsetmiyorum bile, bunu görmemiz, hissetmemiz lazım. Bu adaletsizliğe, bu katliama, bu soykırıma birey olarak tepkimiz olması lazım. O yetmez, toplum olarak da mutlaka bir şeyler yapmamız, konuşmamız lazım” şeklinde konuştu.

“Gazze’de Yaşanan Vahşeti Konuşmak Mecburiyetinde Kaldığım İçin Bir Tarihçi Olarak Utanç Duyuyorum”

Prof. Dr. Zekeriya Kurşun da Anadolu medeniyetinin beşiği Kayseri’de bir konuşma yapma imkânı sunulmasından dolayı teşekkür ederek, “Anadolu medeniyetinin beşiği, ülkemizin ve dünyanın yükünü üstlenmiş olan Kayseri’de bir konuşma yapma imkânı verdikleri için çok teşekkür ediyorum. Bugün burada medeniyetimizden, Kayserililikten bahsetmek, medeniyetimizin gerçekleştirmiş olduğu üstün meziyetleri, dünyaya hediye etmiş olduğu ahlakı, istikameti ve marifeti anlatmak isterdik ama maalesef farklı bir gündemle buradayız. Sözde medeni dünyanın gözü önünde Gazze’de yaşanan vahşeti konuşmak mecburiyetinde kaldığım için bir tarihçi olarak utanç duyuyorum” diye konuştu.

“Bu Büyük Felaketin Eşi ve Benzeri Yoktur”

Gazze’de yaşanan insanlık dramının eşi benzeri olmadığına dikkat çeken Prof. Dr. Kurşun, şunları söyledi:

“Şuanda gözümüzün önünde yaşanmakta olan bu büyük felaketin eşi ve benzeri yoktur. 3 ay içerisinde 30 bin insanın hayatını kaybetmesinden mi bahsedelim? Bu insanların çoğunun savunmasız bebek, çocuk, kadın, yaşlı ve eli silah tutmayan insanlardan olduğundan mı bahsedelim? Şifa Hastanesi’ne giden insanların üzerine atılan fosfor bombasından mı bahsedelim? Hangi birinden bahsedelim? Dünyanın hiçbir döneminde yaşanmamış bir şeyi yaşamak ve konuşmak utanç vericidir. Bu utancın tarihinden, müsebbiplerinden ve tabi ki bugün baş müsebbibi olan doğrudan doğruya devlet adı altında terörist bir organizasyon olan İsrail’in işgal politikalarından bahsedeceğiz.”

Kurşun, ‘Birkaç şeyi bilinç dünyamızı tazelemek için yeniden ve yeniden söylemek zorundayız’ diyerek, İsrail’in Filistin’i işgal politikalarından ve Dünya’da bu işgale karşı yükselen tepkilerden söz etti.

Akar ve Büyükkılıç ile birlikte il protokolü tarafından, İsrail’in Filistin’deki İşgal Politikası’nı gözler önüne seren sergi ilgiyle gezildi.

AdminAdmin

YORUMLAR