Kayseri Ekspres Haber
HV
25 NİSAN Perşembe 14:53
Advert Advert Advert

CHP'Lİ GENÇ’TEN BAKAN ŞİMŞEK’E TASARRUF YANITI

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in imzasıyla bugün kamu kurumlarına gönderilen genelgede; deprem kaynaklı maliyetler haricinde tüm harcamaların yeniden gözden geçirilmesi gerektiği belirtildi. Tasarruf takibinin tavizsiz sağlanması amacıyla yayımlanan genelgeye göre, bahse konu genel ilkelerin yanında, kamu kurum ve kuruluşları; haberleşme giderleri, personel görevlendirmeleri, basın ve yayın giderleri, kırtasiye ve demirbaş alımları gibi giderlerini tasarruf kurallarına uygun gerçekleştirecek.

SİYASET
Giriş Tarihi : 17-07-2023 18:26   Güncelleme : 17-07-2023 18:34
CHP'Lİ GENÇ’TEN BAKAN ŞİMŞEK’E TASARRUF YANITI

Konuyla ilgili açıklama yapan Cumhuriyet Halk Partisi Kayseri Milletvekili Aşkın Genç, Bakan Şimşek’e “Tasarruf tedbirlerine Saray da dahil mi?” diye sordu. 

‘SARAYIN GÜNLÜK HARCAMASI 20 MİLYON TL’

2023 yılı bütçe giderlerinde Cumhurbaşkanlığının toplam bütçesi 6 milyar 637 milyon lira olarak öngörüldüğünü, bu miktardın 3 milyar 822 milyon lirasının ise cumhurbaşkanlığı külliyesinin mal ve hizmet alımlarına ayrıldığını hatırlatan CHP’li Genç, 14 Temmuz günü TBMM’ye sunulan ve iktidar oylarıyla kabul edilen ek bütçede ise Cumhurbaşkanlığına 640 milyon lira ek ödenek ayrıldığını belirtti. “2023 yılında Cumhurbaşkanlığı bütçesi toplamda 7 milyar 277 milyon liraya yükseldi” diyen Genç, Saray’ın günlük harcamasının 20 milyon liraya dayandığını kaydetti.

Kamuda tasarrufun gerekli olduğunu belirten Genç, “Kamu kuruluşlarında elbette gereksiz harcamalardan kaçınılmalı. Sonuçta kullanılan para vatandaşlarımızın alın teriyle devlete ödedikleri vergilerden oluşuyor. Kamuda tasarruf tedbirlerine karşı çıkmamız söz konusu olamaz. Ancak, açıldığı günden bu yana devlet hazinesinden milyarlarca lira harcama yapılan Saray’ı ve saray harcamalarını yok sayamayız. Saray’a geçtiğimiz Cuma günü kabul edilen ek bütçeyle birlikte 2023 yılında toplamda 7 milyar liradan fazla bütçe ayrıldı. İlk tasarruf tedbirinin Saray’a alınması gerekiyor” ifadelerini kullandı. 

“Vatandaşın sırtına yüklenen ek vergilerin nereye harcandığı bütçede görülüyor” diyen Genç, “Ek bütçede deprem yardımları haricinde 592 milyar liralık ödenek var. iktidarın 2023 bütçesi yılın yarısında bitti. Böyle bir ekonomi yönetimini tasarruf tedbirleri de kurtarmaz” derken, “Tasarruf yapılacaksa önce Saray’a bakın” şeklinde konuştu.

AdminAdmin

YORUMLAR