Kayseri Ekspres Haber
HV
19 NİSAN Cuma 18:48
Advert Advert

ÖZHASEKİ: ADANA’DA 21 BİN 21 KONUT İNŞA EDİLECEK

GÜNCEL
Giriş Tarihi : 02-08-2023 16:12
ÖZHASEKİ: ADANA’DA 21 BİN 21 KONUT İNŞA EDİLECEK

 

BAKAN MEHMET ÖZHASEKİ:

“ADANA’DA 21 BİN 21 KONUT İNŞA EDİLECEK”

 

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, 6 Şubat depremlerinde Adana’da yıkılan ve ağır hasar alan konutların yerine 18 bin 583 konut ve 2 bin 438 köy evi olmak üzere toplamda 21 bin 21 kalıcı konut inşa edileceğini bildirdi.  

Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Adana’da kalıcı konutlar için çalışmalar hız kesmeden devam ediyor. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Özhaseki, Adana’da 21 bin 21 kalıcı konutun inşa edileceğini açıkladı.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın, Adana’da 6 Şubat depremlerinde  yıkılan ve ağır hasar alan binaların yerine başlattığı kalıcı konutların inşaatı hızla yükseliyor. Bakan Mehmet Özhaseki, resmî sosyal medya hesabından yayımladığı mesajında, “6 Şubat depremlerinden etkilenen şehirlerimizden Adana'da, konutlarımızın yapımına aralıksız devam ediyoruz. Adana'mıza; 18 bin 583 konut, 2 bin 438 köy evi olmak üzere toplamda 21 bin 21 ev inşa edeceğiz.3 bin 191 konutumuzun yapımı devam ediyor.” ifadelerini kullandı.  

 

SAĞLAM VE GÜVENLİ BİNALAR İNŞA EDİLİYOR

İnşaat Mühendisi İlhan Ersin Önal ise, Adana’da afetlere dayanıklı, yöresel ve yatay mimariye uygun yapılacak olan kalıcı konutlarla ilgili şunları söyledi: “Toplu Konut İdaresi olarak depremlere dayanıklı vatandaşların içerisinde rahatça huzurlu bir şekilde yaşayabilecekleri güvenli binalar inşa etmeye devam ediliyor. Adana’da şu anda 3 bin 191 adet konutun ihalesi yapılmış ve yapım işleri başlamış durumdadır. Bu konutlar bölgenin yöresel mimarisine uygun olarak tasarlanmış ve bu şekilde inşası devam etmektedir. 2+1 ve 3+1 konutlardan oluşmakta olup yatay mimari esas alınmıştır. Örnek dairelerimizi hazırlamış durumdayız. Örnek dairenin içerisinde vatandaşların yaşayabileceği her şey düşünülmüş durumda. Bir an önce diğer dairelerimizi de bitirip vatandaşlarımıza teslim etmek için çalışmalarımız devam etmektedir.”  

AdminAdmin

YORUMLAR