Kayseri Ekspres Haber
HV
20 NİSAN Cumartesi 14:50
Advert Advert

HEDEF 1 MİLYON ZİYARETÇİ.. KİTAP FUARI AÇILIYOR

GÜNCEL
Giriş Tarihi : 12-10-2023 14:05
HEDEF 1 MİLYON ZİYARETÇİ.. KİTAP FUARI AÇILIYOR

KAYSERİ KİTAP FUARI’NDA HEDEF 1 MİLYON ZİYARETÇİ

Büyükşehir Belediyesi, kütüphaneler şehri Kayseri’de, ziyaretçi rekoruna sahip kitap fuarlarından olan ve yarın kapılarını ziyaretçilere açacağı Kayseri Kitap Fuarı’nın 6’ncısında 1 milyon ziyaretçiyi hedefliyor.

Kadim kent Kayseri’nin okuyan ve okutan kent olarak anılmasına büyük katkılar sağlayan Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, gönül belediyeciliğinin en güzel örneklerini sergilemeye devam ediyor.

Başkan Dr. Memduh Büyükkılıç önderliğinde Büyükşehir Belediyesi, ziyaretçi rekoruna sahip kitap fuarlarından olan, alanında örnek gösterilen Kayseri Kitap Fuarı’nın 6’ncısına ev sahipliği yapacak.

YARIN KAPILARINI ZİYARETÇİLERİNE AÇIYOR

Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde yarın açılışı yapılacak olan ve 22 Ekim’e kadar sürecek Dünya Ticaret Merkezi’nde gerçekleştirilecek olan 6’ncı Kayseri Kitap Fuarı’na, Kayseri’nin yanı sıra çevre illerden de ziyaretçiler bekleniyor.

BU YIL 1 MİLYON ZİYARETÇİ HEDEFLENİYOR

385 yayınevi, 504 yazarın katılacağı 6’ncı Kayseri Kitap Fuarı, edebiyat dünyasının önemli isimlerini ağırlayacak.

4 yıl üst üste kitap fuarı rekoru kıran, son kitap fuarında 935 bin 638 kişiyi misafir eden Kayseri Kitap Fuarı, bu yıl 1 milyon ziyaretçiyi hedefliyor.

BİRBİRİNDEN ÖNEMLİ YAZARLAR KATILACAK

1 milyon ziyaretçinin hedeflendiği dolu dolu geçecek 6’ncı Kayseri Kitap Fuarı’na katılacak olan bazı yazarlar şu şekilde:

“13 Ekim’de Dursun Ali Erzincanlı, İsmail Hakkı Aydın, Mehmet Ali Bulut, Tarkan Köylü, Funda Menekşe, Gölge Sümer, İzzet Irmak, Yaşar Adıyaman, Resul Akdeniz, Zeynep Sey, Ali Özkanlı, Ayşe Böhürler, 14 Ekim’de Nurullah Genç, Alişan Kapaklıkaya, Selahattin Aydemir, Volkan Soran, Hüseyin Toy, Ahmet Özhan, Taşansu Türker, Emre Gül, Özge Naz, Zeynep Sahra, Ekrem Kızıltaş, N.G. Kabal, Mehmet Esen, Tuba Karacan, Gökçen Çatlı, Selim Erdoğan, Mehmet Emin Ay, Mete Yarar, Kahraman Tazeoğlu, 15 Ekim’de Bekir Develi, Mustafa Tan, Cihat Yaycı, Merve Gülcemal, Ahmet Sami Benli, Yusuf Dursun, Çağatay Çakır, Ahmet Kılıç, Mehmet Altıparmak, Melek Çe, Vedat Sağlam, Yusuf Kaplan, Bestami Yazgan, Fatih Reşit Civelekoğlu, Murat Akan, Türker Akıncı, Sema Maraşlı, Emel Engin, Vahdettin Engin, Saniye Bencik Kangal, Tuğba Coşkuner, Serdar Tuncer, Ahmet Şimşirgil, Hatice Kübra Tongar, 16 Ekim’de Tuncel Altınköprü, 17 Ekim’de Abdurrahman Şimşek, Nazif Karaman, Ferhat Ünlü, Adnan Güneş, Mustafa Zülküf Altan, Cansu Canan Özgen, 18 Ekim’de Özlem Akşit, Ahmet Taşağıl, Ahmet Anapalı, Saliha Erdim, 19 Ekim’de Mustafa Şen, Serhat Yabancı, Abdurrahman Uzun, 20 Ekim’de Gökalp Öner, Murat Menteş, Savaş Ş. Barkçin, Sıtkı Aslanhan, Bahadır Yenişehirlioğlu, 21 Ekim’de İlber Ortaylı, Serhan Büyükkeçeci, Mecit Ömür Öztürk, Murat Bıyıklı, Latif Salihoğlu, Beril Kanik, Şefik Ünal, Halit Ertuğrul, Safiye Çetinkaya, Beyza Aksoy, Emin Pazarcı, Tümay Özokur, Kemal Tekden, Ahmet Turgut, Ertan Özyiğit, Ada Beyza Toksoy, Ali Selman Demirbağ, Mustafa Balbay, Tuğba Yılmazer, Fatma Şamata, Senai Demirci, Fatih Duman, Yusuf Asal, Ceren Melek, Dilara Keskin, Kader Arvas, Gamze Çelik, Kübra K. Berk, Cemal Latifoğlu, Ekin Koch, Mehtap Fırat, Leman Veli, M. Rise, Yoshinori Moriwaki, Rukiye İdeli, Serhat Fındık, Yasin Pişgin, Erol Mütercimler, Zekeriya Efiloğlu, Ayşe Bilge Selçuk, Erhan Afyoncu, 22 Ekim’de Ergün Kazanır, Sinan Akyüz, Nurhan Damla, Serkan Karaismailoğlu, Bilal Sami Gökdemir, Sinan Yağmur, Yasemin Çeloğlu, Şükrü Erbaş, Ahmet Şerif İzgören ve Ercan Kesal.”

Sabah 9.30’da kapılarını açacak olan kitap fuarı, akşam 21.00’e kadar ziyaretçilerini ağırlayacak. Kayserili yazarlar için de stantların açılacağı 6’ncı Kayseri Kitap Fuarı’nda yazarların söyleşi ve imza günleri de düzenlenecek. Öğrencilere ve kitapseverlere, Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından ücretsiz ulaşım imkânı da sağlanacak.

ULAŞIM A.Ş.’DEN ÜCRETSİZ SEFERLER

Ulaşım A.Ş. tarafından ‘Kitap Fuarı’ seferi yapacak 691 numaralı otobüs, Yurtlar Bölgesi’nden başlayıp, Erciyes Üniversitesi, Talas Bulvarı, S. Burhaneddin Durağı, Hunat Durağı, Forum Durağı ve Nato Caddesi güzergâhından fuar alanına ulaşacak.

13 Ekim’de başlayacak olan seferlerde Yurtlar Bölgesi’nden 09.00’da ilk kalkış yapacak olan araç, yarım saat aralıklarla fuar alanına ücretsiz sefer yapacak. Vatandaşlar, güzergâh ve durak bilgileri için “Kayseri Mobil Ulaşım” uygulaması, “Kayseri Ulaşım Web Sitesi” ve “Alo 153” kanallarını kullanabilecek.

ALO 153 İLETİŞİM MERKEZİ VE BEYAZ MASA DA KİTAP FUARINDA OLACAK

Kayseri Büyükşehir Belediyesi Alo 153 İletişim Merkezi ve Beyaz Masa birimleri de 6’ncı Kayseri Kitap Fuarı’nda yerini alacak. Kurulacak stantta, kitap fuarı süresi boyunca kitapseverlerin talep, istek ve önerileri dinlenecek.

AdminAdmin

YORUMLAR