Kayseri Ekspres Haber
HV
28 MART Perşembe 13:57
Advert Advert Advert

ERSOY: ENERJİDE İYİ PROJELER GELİŞTİRİYORUZ…

GÜNCEL
Giriş Tarihi : 17-11-2023 15:00
ERSOY: ENERJİDE İYİ PROJELER GELİŞTİRİYORUZ…


MHP Kayseri Milletvekili Baki Ersoy, Enerji Komisyonu’nda enerji politikaları hakkında bir sunum yaptı. 
Cumhur İttifakı’nın başarılı işler yaptığını belirterek: “ Hamdolsun, Türk ve Türkiye Yüzyılı'nda kaynaklarımızı etkili bir şekilde kullanarak yerli ve yenilenebilir enerji kaynaklarını öncelikli hâle getirmenin yanında öngörülebilir enerji politikaları oluşturuyor ve oldukça faydalı projeler geliştiriyoruz” dedi
    Baki Ersoy, sunumunda şunları da söyledi: 
“Enerji alanında gösterilen üstün çalışmalar neticesinde 106 bin megavata yaklaşan elektrik enerjisi kurulu güçle enerji güvenliğine yönelik sorunlar geride bırakılmıştır. Dört bir yanımızda savaşlar patlak verirken ülkemizin enerji anlamında kendisini güvence altına alması son derece önemlidir. Eskiden hepimizin hatırlayacağı gibi sık sık elektrik kesintileri yaşardık. Şimdi, hem enerji rezervimiz hem de gerekli altyapıların oluşturulmasıyla bugünleri geride bırakmış bulunmaktayız. Tüketimin hızla artmasına rağmen hayata geçirilen yatırımlar ve tedbirlerle sorunsuz bir enerji arzımız devam etmektedir.
    Bakın, az önce Sayın Bakanımızın sunumunda değindiği gibi, 2022 yılında elektrik üretimimiz 328 milyar kilovatı geçmiş, 2023 yılı ilk dokuz ayında üretilen elektriğin yaklaşık yüzde 42'si yenilenebilir enerji kaynaklarından, yüzde 35'i kömürden, yüzde 22'si doğal gazdan, geri kalanı ise diğer kaynaklardan sağlanmıştır. Yerli ve millî kaynakların payı ise yüzde 57 olarak gerçekleşmiştir. Bu oranlar çok ciddi oranlardır, Bakanlığımızın çalışmalarının umut verici olduğunu göstermektedir. Yenilenebilir kaynaklardan elektrik üretimi 2022 yılında 140 milyar kilovat seviyesine yaklaşmış yenilenebilir enerji kaynaklı kurulu gücümüz 2023 yılı Eylül ayı sonunda yaklaşık 58 bin megavatı geçmiştir. Tüm bunlar için yine teşekkür ediyoruz”

AdminAdmin

YORUMLAR