Kayseri’de 19 Mayıs Coşkuyla Kutlandı

GÜNCEL - 19-05-2024 13:45

 

19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı, Vali Gökmen Çiçek’in de katıldığı törenle coşkuyla kutlandı.


            Recep Tayyip Erdoğan Millet Bahçesi’nde gerçekleşen kutlama törenine, Vali Gökmen Çiçek’in yanı sıra CHP Kayseri Milletvekili Aşkın Genç, Garnizon Komutanı Tuğg.Haldun Taşhan, 1’inci Komando Tugay Komutanı Tuğg.Mesut Koçak, 12. Hava Ulaştırma Üs Komutanı Hava Pilot Tuğgeneral Hasan Volkan Güleryüz, Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Erciyes Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Fatih Altun, Kayseri Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Kurtuluş Karamustafa, Abdullah Gül Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Cengiz Yılmaz, Nuh Naci Yazgan Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Ahmet Fazıl Özsoylu, Vali Yardımcıları Ömer Tekeş, Adnan Tezcan, İl Emniyet Müdürü Atanur Aydın, İl Jandarma Komutanı Tuğg.Hakan Dedebağı, İlçe Kaymakamları, İlçe Belediye Başkanları, Gençlik ve Spor İl Müdürü Ali İhsan Kabakcı ile kamu kurum ve kuruluşlarının yetkilileri ve vatandaşlar katıldı.


          Saygı duruşu, İstiklal Marşımız ve Melikgazi Nuh Mehmet Baldöktü Anadolu Lisesi öğrencisi tarafından Atatürk’ün Gençliğe Hitabesi’nin okunması ile başlayan törende Vali Gökmen Çiçek’e Dağcılık İl Temsilciliği dağcıları tarafından Erciyes Dağı tırmanışı sonrası getirilen şanlı bayrağımızın takdimi gerçekleştirildi. 


          Gençlik ve Spor Hizmetleri İl Müdürü Ali İhsan Kabakçı törende yaptığı konuşmada, “Bugün tarih sayfasından silinmek istenen bir devletin en büyük başkaldırış mücadelesinin ilk adımının atıldığı günün 105. yıldönümü. Samsun’dan yakılan özgürlük ateşi, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılmasıyla birlikte kısa sürede, dalga dalga tüm yurda yayıldı. Temelleri yine o günlerde Mustafa Kemal Atatürk tarafından atılan “milli egemenlik” ilkesi ile, birliğimiz ve bütünlüğümüz sağlanmış, çarenin ancak millette olduğu tescillenmiştir.” dedi


        Vazgeçilmez güç kaynağımızın millet iradesi olduğunu belirten Gençlik ve Spor İl Müdürü Ali İhsan Kabakçı, “Bunun yaşatılması için hepimize ve özellikle de gençlere büyük görevler düşmektedir. Bu görevlerin başında ise; binlerce şehit vererek, sıkıntı ve yokluklar içinde, büyük özverilerle kurulan Türkiye Cumhuriyeti’ni yaşatmak, sonsuza kadar korumak, gelecek kuşaklara en iyi şekilde aktarmaktır.” diye konuştu. 


          Konuşmaların ardından, sekiz farklı okul öğrencileri tarafından oluşturulan, Karma Halk Oyunları ekibinin hazırladığı halk oyunları gösterisi, jimnastik gösterisi ve karate gösterisi, Vali Gökmen Çiçek ve protokol üyeleri tarafından ilgiyle izlendi. 


          Vali Çiçek, 75 ilden, 173 takım arasında namağlup Türkiye Şampiyonu olan, Talasgücü Belediyespor’a kupalarını ve ödüllerini vererek, gençlerin hem şampiyonluklarını hem de bayramlarını kutladı.

 

          Vali Gökmen Çiçek, beraberinde protokol üyeleri ile birlikte son olarak, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı münasebetiyle kurulan stantları gezerek hatıra fotoğrafı çektirdi.

Günün Diğer Haberleri