DEVLET KENDİSİNE EMANET EDİLEN CANLARA SAHİP ÇIKMALI!

Mazlumder'den yapılan açıklama şöyle:

GÜNCEL - 01-11-2023 17:52

 

DEVLET KENDİSİNE EMANET EDİLEN CANLARA SAHİP ÇIKMADA İHMAL GÖSTERMEMELİDİR.

 

KYK yurtlarında kalan her can kamu otoritesine emanettir. Ancak son zamanlarda haberlere yansıyan olaylarda idarenin kendisine emanet edilen canları koruyamadığı veya korumada özensizlik gösterdiği görülmektedir.

 

Aydın ili Efeler ilçesi Güzelhisar KYK Kız Öğrenci Yurdu'nda 26/10/2023 tarihinde meydana gelen asansör kazasında Zeren Ertaş adlı öğrenci hayatını kaybetmiştir.

 

30/10/2023 tarihinde ise Ordu ili Fatsa Öğrenci Yurdunda öğrenciler halatı kopan asansörden çıkartıldıktan sonra asansörün zemine çakıldığı haberleri medyaya yansımıştır.

Yine 30/10/2023 tarihinde İstanbul ili Küçükçekmece Fatma Refet Angın Öğrenci Yurdu'nda kalan yaklaşık 60 öğrenci yedikleri yemekten zehirlenmişlerdir.

 

Hiçbir gerekçe idarenin bu konulardaki sorumluluğunu ortadan kaldırmaya yetmez. Bu olayların etkin bir şekilde araştırılması ve ihmali olan kişilerin soruşturularak cezalandırılması gerekmektedir.

 

MAZLUMDER olarak:

- Vefat eden öğrenci Zeren Ertaş’a Allah’tan rahmet, ailesine ve sevenlerine başsağlığı; haberlere konu olaylarda yaralanan veya zehirlenen diğer öğrencilere acil şifalar diliyoruz. Bu konuyla ilgili Aydın ilinde yaşanan olaya ilişkin başlatılan soruşturmanın titizlikle yürütülerek meselenin aydınlığa kavuşturulmasını ve ihmali olanların cezalandırılmasını,

- Bir canın daha zarar görmemesi ve benzer olaylar yaşanmaması için bütün KYK yurtlarının sıkı bir şekilde denetlenmesini, burada kalan öğrencilerin meşru taleplerine kulak verilmesini, eksikliklerin ve aksaklıkların ivedilikle giderilmesini talep ediyoruz.

 

Günün Diğer Haberleri